Τι (δεν) θα δούμε τον χειμώνα στην TV;

Νέα σίριαλ στο Mega, πολλά υποσχόμενο τούρκικο στον Ant1, αμερικάνικες σειρές στον ΣΚΑΙ, η ζωή της Βίσση στον Alpha και όλα τα κουτσομπολιά στο Star. Η νέα τηλεοπτική σεζόν, χωρίς πολλές εκπλήξεις, επιδιώκει να μας κρατήσει πολλές ώρες μπροστά στην tv.
Τι (δεν) θα δούμε τον χειμώνα στην TV;
της Έλενας Μπούλια

Ας όψεται η κρίση! Διαφορετικά γιατί να χαραμίσει κανείς τον ελεύθερο χρόνο του βλέποντας τηλεόραση, ενώ μπορεί να κάνει έναν σωρό διασκεδαστικά -πλην κοστοβόρα- πράγματα; Η τηλεόραση, όμως, στην Ελλάδα εκτός από «φτωχή» είναι τσάμπα, άρα για πολλούς από εμάς θα αποτελέσει πρώτη εναλλακτική τα κρύα χειμωνιάτικα σαββατόβραδα, όταν το budget του μήνα μας θα έχει κατατεθεί στην ΔΕΗ και ένας θεός ξέρει πού ακόμα…

Πριν πέσετε σε βαριά κατάθλιψη, ωστόσο, μάθετε πως η tv έχει και μερικά καλά νέα φέτος, όπως τα νέα σίριαλ του Mega με αξιόλογους κωμικούς -και μη- ηθοποιούς οι οποίοι υπόσχονται πολυπόθητες στιγμές γέλιου, ορισμένες αξιόλογες αμερικάνικες σειρές στον ΣΚΑΙ, αλλά και reality με την ζωή της Άννας Βίσση στον Alpha –αυτό, βέβαια, δεν είμαι σίγουρη γιατί είναι καλό, αλλά υποθέτω κάποιους θα ενδιαφέρει!

Στα κακά νέα, από την άλλη, συνεχίζεται η Patty, τα τούρκικα, οι εκπομπές reality τύπου «πώς να κάνετε έναν γάμο τόσο κιτς ενώ διαθέτετε 20.000 ευρώ» και φυσικά οι αγαπημένες σε ουκ ολίγους κουτσομπολίστικες εκπομπές του Star για αμέτρητες ώρες εγκεφαλικού καψίματος.

Ας δούμε κάπως πιο αναλυτικά τα νέα προγράμματα των πέντε μεγάλων ιδιωτικών καναλιών για την σεζόν 2011-2012:

Τα ενδιαφέροντα (;) σίριαλ του Mega

Έξι νέες σειρές ετοιμάζονται πυρετωδώς αυτές τις μέρες στο μεγάλο κανάλι, οι περισσότερες εκ των οποίων κωμικές –σύμφωνα, πάντα, με τις ανάγκες του τηλεοπτικού κοινού, το οποίο προβλέπεται να περάσει πολλές ώρες στο σπίτι τον ερχόμενο χειμώνα. Σε αυτές θα συναντήσουμε την Ζέτα Δούκα, τον Γιάννη Μπέζο, τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Θοδωρή Αθερίδη, τη Μαρία Καβογιάννη, τον Γιάννη Τσιμιτσέλη και πολλούς άλλους. Οι περισσότερες από αυτές βασίζονται σε ξένες παραγωγές -αγγλικές και αμερικάνικες- το σενάριο των οποίων έχει προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα.

Στις σειρές που συνεχίζονται συγκαταλέγονται η κωμική «Πενήντα – Πενήντα» και οι σαπουνόπερες με την υπερβολική τηλεθέαση «Η Ζωή της Άλλης» και «τα Μυστικά της Εδέμ». Τέλος, δε θα μπορούσε να λείπει και το δακρύβρεχτο τούρκικο της σεζόν, το οποίο ακούει στο όνομα «Έρωτας και Τιμωρία» και θα προβάλλεται από 26 Σεπτεμβρίου καθημερινά στις 21.00.

Στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα του καναλιού, θα δούμε ξανά φέτος το ζωντανό τραγουδιστικό σόου «Just the Two of us» με παρουσιαστές ξανά τους Καπουτζίδη-Νομικού, το Πρωινό mou με Σκορδά-Λιάγκα, τις Γλυκές Αλχημείες, τους Κηπουρούς, αλλά και τον δεύτερο κύκλο του Master Chef. Ωστόσο, θα δούμε και τρεις νέες εκπομπές: Τον Όμορφο Κόσμο με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου ο οποίος ταξιδεύει ξανά σε όλη την Ελλάδα, το Junior MasterChef που θα παρουσιάζει η Μαρία Μπεκατώρου και το τηλεπαιχνίδι Minute to Win it. Οι μικρότεροι της παρέας θα χαρούν να μάθουν πως συνεχίζεται και η Patty, η οποία, σύμφωνα με το «προσεχώς», πέφτει θύμα μαγικού φίλτρου και μεταμορφώνεται… Αναρωτιέμαι αν την ίδια χαρά θα νιώσουν και οι γονείς..;

Ant1: Τουρκία, reality tv και ξερό ψωμί

Αν το «γερό» χαρτί που έχει να προβάλλει ο Ant1 για τη νέα χρονιά είναι το τουρκικό «Ask I Memnu»… καταλάβαμε! Μπορεί να θεωρείται η πιο επιτυχημένη τουρκική σειρά, όπως υποστηρίζει ο σταθμός, αλλά νομίζω πως αν θέλαμε να μάθουμε τούρκικα θα απευθυνόμασταν σε κάποιο φροντιστήριο ξένων γλωσσών! Κοινώς, έλεος πια με τα τούρκικα! Ας βγάλουν το ψωμάκι τους και οι Έλληνες ηθοποιοί, ειδικά τέτοιες εποχές.

Οι υπόλοιπες παραγωγές του σταθμού διατηρούν το reality-τύπου στιλ: Το «Dancing on Ice» που έρχεται να αντικαταστήσει το «Dancing with the Stars», το «Meet the Parents» στο οποίο επίδοξοι γαμπροί θα γνωρίζουν απ’την καλή και απ’την ανάποδη το σόι της αγαπημένης τους, το «Queer Eye», με τους Ηλία Ψινάκη και Τρύφωνα Σαμαρά, στο οποίο, μαζί με άλλους 3 «ειδήμονες» θα αναλαμβάνουν να μεταμορφώσουν όσους δηλώσουν συμμετοχή και το παιχνίδι «Τotal Black Out» που θα επιβραβεύει όσους ξεπεράσουν τον φόβο τους στο σκοτάδι.

Από νέες σειρές έχουν προς το παρόν ανακοινωθεί το κωμικό «Αμάρτημα της Μητρός μου», του Αλέξανδρου Ρήγα, και το καθημερινό δραματικό σίριαλ των Στράτου Μαρκίδη και Γιάννη Βασιλειάδη «Αποκάλυψη».

Οι εκπομπές που άρεσαν και συνεχίζονται είναι, μεταξύ άλλων, οι «Ελλάδα έχεις ταλέντο», «X-Factor», «Με το δεξί», «Wipe Out 2», «Πλάκα κάνεις», «Steps», «Ola 12» και «Ράδιο Αρβύλα».

Η ανάσα του ΣΚΑΙ

Σε ευχαριστώ τηλεοπτικέ θεέ που σε μία από τις θέσεις του τηλεκοντρόλ μου (στο 5 για την ακρίβεια) έβαλες τον ΣΚΑΙ και έχω κάτι -δεν χρειάζεται επιθετικός προσδιορισμός, το «κάτι» για την ελληνική τηλεόραση είναι αρκετό- να βλέπω την μία αυτή ώρα της ημέρας που προλαβαίνω να χαλαρώσω και να αποβλακωθώ στον καναπέ. Ακόμα κι αν τυχαίνει συχνά να πετυχαίνω αυτό το «Life» που είναι σα να πήραν το δικό μας «In2life» και το έκαναν τηλεοπτική εκπομπή –δεν παραπονιέμαι, είναι αξιοπρεπής!

Φέτος, και προς το παρόν, αυτό το «κάτι» ακούει στο όνομα «Οι Έλληνες του Πνεύματος και της Τέχνης», κατά το «Μεγάλοι Έλληνες», βιογραφικά στοιχεία των οποίων θα μας αφηγηθούν σημαντικοί καλλιτέχνες, όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Γιώργος Νταλάρας και ο Γιώργος Κιμούλης. Αλλά και οι αμερικανικές σειρές, μεταξύ των οποίων «CSI», «Dexter», «Californication», «The Good Wife» (φωτο - βραβείο Εmmy καλύτερης δραματικής ηθοποιού στην Margulis), και «Doctor Who», υπόσχονται να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο μας.

Τα κουτσομπολιά του Star

Το βραβείο του πιο κουτσομπολίστικο καναλιού διεκδικεί και φέτος το Star, το οποίο, πέρα από το απογευματινό μαγκαζίνο-αφιέρωμα στην ζωή των «stars» και των μπουζουκοθαμώνων, συνεχίζει κανονικά και τις πρωινές-μεσημεριανές-απογευματινές του εκπομπές με πρωταγωνίστριες την Ελεωνόρα Μελέτη, την Τατιάνα Στεφανίδου (η νέα εκπομπή θα φέρει τον πιεστικό τίτλο «Μίλα» - δείτε παρακάτω το trailer και αυτοπυρποληθείτε μαζί μας) και την Νικολέττα Ράλλη, για πρώτη φορά φέτος, η οποία θα αναλάβει την ζώνη της Χριστίνας Λαμπίρη, με την εκπομπή «made in Star». Η τελευταία, πάλι, αλλάζει εντελώς πορεία, καθώς θα παρουσιάζει πλέον τα δελτία ειδήσεων του σαββατοκύριακου, ενώ αναλαμβάνει και διοικητική θέση στο κανάλι.

Το trailer της εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου «Μίλα»


Ακόμα, στην απογευματινή ζώνη του καναλιού συνεχίζουν η Μαρία Μπακοδήμου με τον Φώτη Σεργουλόπουλο, ενώ στην βραδινή ζώνη περιλαμβάνεται η περιπετειώδης αμερικανική σειρά «Human Target», καθημερινά στις 21.00, η σειρά μυστηρίου «Medium» και η σειρά φαντασίας «Supernatural».

Οι μικρές και μεγάλες αλλαγές του ALPHA

Μη μου πείτε πως δεν το μάθατε; Κι αν το μάθατε πώς κοιμάστε ακόμα; Η Μενεγάκη φεύγει από την πρωινή ζώνη! Δεν φεύγει, όμως, οριστικά: Η ίδια ζήτησε από τον σταθμό, ο οποίος απλά την μετέφερε στη μεσημεριανή ζώνη, η εκπομπή της να παραμείνει αυτούσια θεματικά και με τον ίδιο τίτλο, «Καφές με την Ελένη».

Ένα δεύτερο δυνατό χαρτί αναμένεται να είναι το reality show με την Άννα Βίσση, το οποίο θα παρουσιάζει την backstage ζωή της τραγουδίστριας, όπως γίνεται χρόνια τώρα με τις ζωές κάποιων stars στην αμερικανική τηλεόραση.

Κατά τα άλλα, στο πρόγραμμα του Alpha περιλαμβάνονται και φέτος το απογευματινό ψυχαγωγικό (sic) «Δέστε τους!» με Μουτσινά-Ηλιάκη, το -αξιολύπητο, κατά την γνώμη μας- «Οικογενειακές Ιστορίες», το συμπαθητικό «Κάτι Ψήνεται», και οι εκπομπές του σαββατοκύριακου «Μες στην Καλή Χαρά», «Stars System» με την Άση Μπήλιου και η δεύτερη εκπομπή της Γερμανού «Chart Show».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v