Τα 6 πιο «καμένα» Τουρνουά του κόσμου

Κουβάλημα Συζύγου, Ρίψη Νάνου, Extreme Σιδέρωμα. Όχι, δεν είναι σύντομα ανέκδοτα, αλλά παγκοσμίου φήμης Τουρνουά με φανατικούς θαυμαστές και δεκάδες μέχρι σήμερα διοργανώσεις στην «πλάτη» τους. Πάρτε μια γεύση από τα έξι πιο δημοφιλή.
Τα 6 πιο «καμένα» Τουρνουά του κόσμου
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ξεκίνησαν σαν χαβαλές μεταξύ – μεθυσμένων συνήθως – φίλων, γρήγορα όμως απέκτησαν φανατικό κοινό και εκατοντάδες συμμετέχοντες ανά τον κόσμο. Μπορεί να μην έχουν καταφέρει να πάρουν το πολυπόθητο… χρίσμα της Ολυμπιακής Επιτροπής – και αμφιβάλλουμε αν θα τα καταφέρουν – αλλά σε κάθε περίπτωση δεν παύουν να έχουν ενδιαφέρον και ενίοτε γέλιο. Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα σας ενδιέφερε να συμμετέχετε σε αυτά, αλλά εμείς σας παρουσιάζουμε έξι από τα πιο διαδεδομένα Παγκόσμια Τουρνουά… καψίματος.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κουβαλήματος της Συζύγου

Έχετε αντοχή; Δυνατά πόδια; Έχετε και σύζυγο; Τότε ίσως θα θέλατε να περάσετε μια βόλτα από το Sonkajarvi της Φινλανδίας, όπου κάθε χρόνο διοργανώνεται με επιτυχία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κουβαλήματος της Συζύγου. Παραπάνω από 60 ζευγάρια από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα παίρνοντας επ’ ώμου τα… οικογενειακά τους βάρη και τρέχοντας για την νίκη σε στίβο αλλά και σε πισίνες όπου το νερό φτάνει μέχρι τη μέση. Η σαβούρες όπως είναι αναμενόμενο είναι στην ημερήσια διάταξη, ενώ παρά το αστείο του όλου θέματος οι διαγωνιζόμενοι δείχνουν να το έχουν πάρει πατριωτικά. Ο περίεργος αυτός «αγώνας» έχει τις ρίζες του σε ένα τοπικό θρύλο, αυτόν του Χέρκο Ρόσβο-Ρονκάινεν, ο οποίος λέγεται ότι ζούσε στα δάση της Φινλανδίας και κατέβαινε στα χωριά για να κλέψει τρόφιμα και γυναίκες.
 
Δείτε βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα από τους αγώνες.

Τουρνουά Ρίψης Νάνου

Όχι, δεν πρόκειται για απόσπασμα επεισοδίου του Jackass. To Τουρνουά Ρίψης Νάνου ή Πετάγματος Νάνου ξεκίνησε στην Αυστραλία στις αρχές των 80’s και έχει να κάνει ακριβώς με αυτό που δηλώνει το όνομά του. Νάνοι με ειδικές στολές από Βέλκρο και κράνη ρίχνονται σε στρώματα ή σε ειδικούς μαλακούς τοίχους από τους διαγωνιζόμενους, ενώ νικητής αναδεικνύεται αυτός που θα καταφέρει να πετάξει τον… νάνο του πιο μακριά. Το εν λόγω Τουρνουά έχει κατά καιρούς προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, ενώ σε αρκετές χώρες έχει απαγορευτεί καθώς θεωρείται ότι προσβάλλει μια συγκεκριμένη μερίδα πληθυσμού. 

Δείτε μερικά βίντεο από τους αγώνες.

Τουρνουά «Air Guitar»


Έχουν το ταλέντο, έχουν την μουσική υπόκρουση, έχουν τις κινήσεις, δεν έχουν όμως τις… κιθάρες! Με μοναδικό τους εφόδιο πάνω στη σκηνή μία πένα, οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να δείξουν την αξία τους έχοντας στη διάθεσή τους μόνο εξήντα δευτερόλεπτα από το μουσικό κομμάτι της επιλογής τους. Η κριτική επιτροπή επιλέγει τον τελικό νικητή μέσα από μια έχοντας κριτήρια τη μοναδικότητα, την έμπνευση, τη τεχνική, τη σκηνική παρουσία, το πάθος αλλά και την «αερότητα. Δηλαδή όλα τα παραπάνω και όσα ακόμα ο κάθε διαγωνιζόμενος προσθέσει για να κάνει όσο πιο ρεαλιστική την εμφάνισή του. Το τουρνουά διοργανώνεται από το 1996 στο Oulu της Φινλανδίας, ενώ το 2007 η Ελλάδα έστειλε για πρώτη φορά τον δικό της… αντιπρόσωπο, τον Muruth the Barbarian.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Extreme Σιδερώματος

Πάνω που νομίζαμε ότι μόνο οι μανάδες μας θα είχαν τέτοιο κόλλημα με το σιδέρωμα, από το πουθενά εμφανίζεται ένα Τουρνουά στο οποίο όλες τους θα συμμετείχαν μετά χαράς. Εντάξει, όχι ακριβώς όλες. Το «άθλημα» ξεκίνησε το 1997 στο Leicester της Αγγλίας και οι συμμετέχοντες καλούνται να σιδερώσουν σε διάφορες extreme τοποθεσίες και περιστάσεις: Υποβρυχίως, σε χαράδρες, στον πάγο ή στην απότομη πλαγιά ενός βουνού. Απλά, καθημερινά, πράγματα δηλαδή. Προς ενημέρωσή σας, παραθέτουμε την επίσημη περιγραφή του Τουρνουά από τους διοργανωτές: «Είναι μια υπαίθρια δραστηριότητα η οποία συνδυάζει τον κίνδυνο και την αδρεναλίνη ενός extreme sport με την ικανοποίηση που προσφέρει ένα καλοσιδερωμένο πουκάμισο». 

Δείτε ένα απολαυστικό βίντεο με τα highlights του «αθλήματος». 

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Δαχτύλων

Μην περιμένετε το ξυλίκι και εντυπωσιακά knockouts. Το Πρωτάθλημα Πάλης Δαχτύλων ξεκίνησε από μία pub το Derbyshire το 1976 και περιλαμβάνει ανελέητες μάχες ανάμεσα στα… δάχτυλα των συμμετεχόντων. Οι κανόνες του είναι σχετικά απλοί. Οι διαγωνιζόμενοι κλειδώνουν τα δάχτυλά τους με του αντιπάλου, μετράνε μέχρι το τέσσερα, φωνάζουν «Πόλεμος Δαχτύλων» και ξεκινούν προσπαθώντας με νύχια και με… πόδια να «υποτάξουν» το αντίπαλο πόδι για τρία δευτερόλεπτα. Το Πρωτάθλημα εδραιώθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο το 1994, ενώ το 1997 οι διοργανωτές προσπάθησαν να συμπεριληφθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν τα κατάφεραν.

Δείτε αποσπάσματα από τα Τουρνουά.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης με Αναπνευστήρα σε Βάλτο

Το αλκοόλ έπαιξε καθοριστικό παράγοντα για την δημιουργία αυτού του αθλήματος, το οποίο μετέπειτα μετατράπηκε σε παγκοσμίου φήμης Τουρνουά. Ιδέα ενός μπάρμαν και μερικών μεθυσμένων οπαδών του ψαροντούφεκου, το εν λόγω άθλημα περιλαμβάνει κολύμβηση με βατραχοπέδιλα, μάσκα και αναπνευστήρα σε ένα χαντάκι – βάλτο μήκους 110 μέτρων, χωρίς όμως να επιτρέπεται καμία κίνηση των χεριών. Το Τουρνουά έχει ανέβει εξαιρετικά σε δημοσιότητα τα τελευταία χρόνια, γεγονός που οδήγησε τους διοργανωτές να φτιάξουν και δεύτερο Τουρνουά με.. τρίαθλο, το οποίο περιλαμβάνει πέρα της κολύμβησης στο βάλτο, τρέξιμο στην ύπαιθρο και mountain bike. 

Δείτε στιγμιότυπα από τους αγώνες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v