Οι Αγανακτισμένοι δίνουν ραντεβού… στη Wall Street

Στον χορό της αγανάκτησης μπαίνουν και οι Αμερικανοί πολίτες, που μέσω του κινήματος «Occupy Wall Street» δίνουν ραντεβού στις 17 Σεπτεμβρίου στο Μανχάταν, για να κατασκηνώσουν διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική διαφθορά.
Οι Αγανακτισμένοι δίνουν ραντεβού… στη Wall Street
Μετά την Μαδρίτη, την Αθήνα και τα κινήματα της «Αραβικής Άνοιξης» που εξάπλωσαν την αγανάκτηση στην Μεσόγειο, η οργή κάνει… υπερατλαντικό ταξίδι και φθάνει στη Νέα Υόρκη. Όπως μεταδίδει ο «Χαμαιλέων» στο blog του Euro2day.gr, το αμερικανικό κίνημα των «Αγανακτισμένων» θα καταλάβει την πλατεία της Wall Street στο Κάτω Μανχάταν, θα συγκαλέσει Λαϊκή Γενική Συνέλευση και δηλώνει ότι θα κατασκηνώσει εκεί για μήνες, διαδηλώνοντας ειρηνικά κατά της απληστίας και της διαφθοράς, βιώνοντας το δικό τους, «Αμερικανικό Φθινόπωρο».

Κατά τον τελευταίο μήνα, η Wall Street έζησε για πρώτη φορά έντονα την κρίση στο πετσί της –θυμηθείτε το φωτογραφικό αφιέρωμα του In2life στους «Χρηματιστές σε απόγνωση» όταν ο Dow Jones υποχώρησε κατά 600 μονάδες σε μία μόνο ημέρα και θα καταλάβετε. Εκτός από τους χρηματιστές και τους πολιτικούς, ωστόσο, δεν έμειναν ασυγκίνητοι ούτε οι πολίτες των ΗΠΑ, που αποφάσισαν, όπως δηλώνει η ιστοσελίδα του κινήματος Occupy Wall Street, να παλέψουν για το αίτημά τους: «Είμαστε το 99% και δεν θα ανεχτούμε άλλο την απληστία και τη διαφθορά του 1%».

Στην επίσημη ιστοσελίδα τους, οι «Νεοϋορκέζοι Αγανακτισμένοι» αναφέρουν πως «όπως τα αδέλφια μας στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Ισλανδία, σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε την τακτική της «Αραβικής Άνοιξης» για να αποκαταστήσουμε την δημοκρατία στις ΗΠΑ».

Η αρχική ιδέα γεννήθηκε από την αντικαταναλωτική ομάδα AdBusters τον περασμένο Φεβρουάριο. Το κίνημα διαδόθηκε γρήγορα μέσω των ηλεκτρονικών κοινωνικών δικτύων και πλέον, αφού ήδη δήλωσαν την συμπαράστασή τους πολλές ομάδες κοινωνικής διαμαρτυρίας των ΗΠΑ, όπως οι «CultureJammers», «USDayofRage.org», «People of the NYC General Assembly», «TaketheSquare.net» και οι «Ανώνυμοι» χάκερ, οι συνθήκες είναι ώριμες για να καλέσουν 20.000 ανθρώπους με τις σκηνές τους στην πλατεία του χρηματιστηρίου.

«Δεν ξεχνούμε, δεν συγχωρούμε, Wall Street… ερχόμαστε», δηλώνει το κίνημα που, όπως όλα οι σχετικές «αγανακτισμένες» δράσεις δεν έχει ηγεσία. Μένει να δούμε την προσέλευση στις 17 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Euro2day.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v