Λίμπιντο: 5+ 1 (περίεργοι) τρόποι για… άνοδο

Αφήστε για λίγο τα όστρακα, την σοκολάτα, το αβοκάντο και τα ρομαντικά ραντεβού υπό το φως των κεριών. Έξι, όχι και τόσο συνηθισμένοι, τρόποι μπορούν να αυξήσουν κατακόρυφα την λίμπιντο και να φέρουν αέρα – σεξουαλικής – ανανέωσης στην σχέση σας. Αποδεδειγμένα.
Λίμπιντο: 5+ 1 (περίεργοι) τρόποι για… άνοδο
Έχετε δοκιμάσει τις τροφές, έχετε διοργανώσει μαραθώνιους ρομαντικών και «αισθησιακών» ταινιών και έχετε δειπνήσει με το έτερον ήμισυ ουκ ολίγες φορές σε “mon amour” περιβάλλον. Δεν λέμε, καλά όλα τα παραπάνω αλλά από ένα σημείο και μετά πιθανώς να (σας) κουράσουν και να πάψουν να είναι… δραστικά. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά λοιπόν; Μάλλον το αντίθετο. Ανακαλύψτε έξι επιστημονικά αποδεδειγμένους τρόπους για να εκτινάξετε την λίμπιντό σας στα ύψη.

Αφροδισιακή… αδρεναλίνη

Προσπεράστε την ρομαντική βολτούλα στη παραλία υπό το σεληνόφως και τους χαλαρωτικούς παφλασμούς των κυμάτων και δοκιμάστε να κάνετε μαζί με το ταίρι σας κάποιο σπορ που θα ανεβάσει την αδρεναλίνη σας στα ύψη. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό σεξολογίας Archives of Sexual Behavior, όταν άνδρες και γυναίκες βρεθούν σε καταστάσεις που ανεβάζουν την αδρεναλίνη (extreme sports, water sports κτλ.), έλκονται πολύ περισσότερο από το αντίθετο φύλο. «Όταν κάνεις κάτι που σε συναρπάζει η καρδιά χτυπάει πολύ πιο γρήγορα και το νευρικό σύστημα είναι συνεχώς ενεργοποιημένο, όπως ακριβώς και κατά την σεξουαλική ‘αφύπνιση’», εξηγεί η Dr. Cindy Meston επικεφαλής ερευνήτρια της μελέτης και συγγραφέας του βιβλίου «Why women have sex»

Διαβάστε περισσότερα για τα extreme sports σε παλαιότερο άρθρο. 

Η λίμπιντο στο… κόκκινο

Το κόκκινο είναι αναμφίβολα το χρώμα του πάθους και οι γυναίκες με τα κόκκινα από τις πιο mainstream σεξουαλικές φαντασιώσεις. Ποιος είπε όμως ότι αυτό ισχύει μόνο για τους άνδρες; Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Rochester «το κόκκινο αποτελεί σύμβολο κύρους και δύναμης και «ανάβει» τις γυναίκες», όπως εξηγεί ο καθηγητής ψυχολογίας, Andrew J. Elliot. Επομένως -όσο περίεργο κι αν ακουστεί- ζητήστε του να φορέσει ένα κόκκινο πουκάμισο στο ραντεβού σας. Μπορεί να σας ανοίξει την όρεξη και να του το σκίσετε πριν το… επιδόρπιο.

Πάρτε (τον) μυρωδιά

Η ιδρωτίλα στα γυμναστήρια δεν έχει, προφανώς, τίποτα το ερωτικό. Η μυρωδιά όμως κάποιου μετά την προπόνηση φέρνει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Η όσφρηση του ιδρώτα, μπορεί να αυξήσει το επίπεδο της κορτιζόλης, η οποία ενισχύει τη σεξουαλική διέγερση, σύμφωνα με μελέτη στο περιοδικό Journal of Neuroscience. Ξεκινήστε λοιπόν να πηγαίνετε μαζί στο γυμναστήριο -η άσκηση άλλωστε αυξάνει, από μόνη της , την ερωτική διάθεση- ή χωθείτε από τους δικεφάλους του όταν επιστέψει από το γυμναστήριο. Και για να κρατάμε και τους βασικούς κανόνες υγιεινής… ένα ντουσάκι για δυο αμέσως μετά είναι ό, τι πρέπει…

Yoga: Οι στάσεις της… λίμπιντο

Εκτός από τα μέγιστα οφέλη που έχει στην ευλυγισία και στην δύναμη, η Yoga μπορεί επίσης να ανεβάσει την λίμπιντο στα ύψη, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex and Marital Therapy. Μια τυπική ακολουθία στάσεων της Yoga, σύμφωνα με την μελέτη, βοηθά στο να γνωρίσετε καλύτερα το σώμα και κατά συνέπεια την σεξουαλικότητά σας. Αν και η μελέτη εστίασε κυρίως στις γυναίκες με σεξουαλικά προβλήματα, όπως δήλωσε ο συγγραφέας της Lori Brotto «σίγουρα ο καθένας από εμάς μπορεί να επωφεληθεί». Συν τοις άλλοις, η Yoga μπορεί να αυξήσει την ένταση του οργασμού στις γυναίκες, αυξάνοντας την ροή του αίματος… χαμηλά. 

Μάθετε πως μπορείτε να κάνετε μια βασική ακολουθία στάσεων yoga στο σπίτι σας εδώ. 

Red, red wine… 

Έχετε κλείσει ρομαντικό δείπνο για δύο; Αντικαταστήστε την σαμπάνια με ένα καλό κόκκινο κρασί. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine, όσες γυναίκες έπιναν καθημερινά ένα ποτήρι κόκκινο κρασί εμφάνισαν περισσότερη σεξουαλική επιθυμία σε σχέση με όσες κατανάλωσαν άλλες μορφές αλκοόλ περιστασιακά ή όσες δεν έπιναν καθόλου. Οι ερευνητές αποδίδουν την ιδιότητα αυτή του κόκκινου κρασιού στην υψηλή περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες, οι οποίες φαίνεται πως βοηθούν στην διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και κατά συνέπεια στην αύξηση της ροής του αίματος σε περιοχές – «κλειδιά». Παρ’ όλα αυτά, συνιστούν η κατανάλωση κόκκινου κρασιού να μην ξεπερνά τα δύο ποτήρια την ημέρα, καθώς σε αυτή τη περίπτωση η λίμπιντο μπορεί να μειωθεί. Αν τώρα δυσκολεύεστε να επιλέξετε ετικέτα, τότε ο Θόδωρος Λέλεκας  μπορεί να σας βοηθήσει.

Αγγίξτε… ελεύθερα

Κάτι ήξερε η Samantha Fox όταν τραγουδούσε στα 80’s «Touch me now». Το άγγιγμα του/της συντρόφου σας μπορεί να επιδράσει καταλυτικά στην σεξουαλική διέγερση σύμφωνα με τους ειδικούς. «Ακόμα και το ελάχιστο άγγιγμα του συντρόφου σας απελευθερώνει την οξυτοσίνη, μια ορμόνη που μπορεί να αυξήσει την σεξουαλική επιθυμία», λέει ο Irwin Goldstein, διευθυντής σεξολογίας στο νοσοκομείο του Alvarado στο San Diego της Αμερικής.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v