Απαντήσεις σε όσα ντρέπονται να ρωτήσουν οι άντρες

Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τον ενοχλητικό ιδρώτα στο πρώτο ραντεβού; Τι πιθανότητες υπάρχουν να δείτε τη γυναίκα σας να μεταμορφώνεται όσο περνούν τα χρόνια στην… πεθερά σας; Απαντήσεις σε 8 συνηθισμένες αντρικές απορίες.
Απαντήσεις σε όσα ντρέπονται να ρωτήσουν οι άντρες
Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι άντρες αποφεύγουν να πηγαίνουν στον γιατρό. Ακόμη και όταν το κάνουν, δυσκολεύονται να του μιλήσουν ανοιχτά γι’ αυτό που πραγματικά τους απασχολεί. Αν, λοιπόν, ανήκετε σε αυτούς που δεν βρήκαν ποτέ το κουράγιο να ρωτήσουν τον γιατρό τους, διαβάστε παρακάτω τις πιο συνηθισμένες «περίεργες» απορίες που απασχολούν τον αντρικό πληθυσμό.

Πώς μπορώ να μην ιδρώνω σε ένα ραντεβού;
Αν το απλό αποσμητικό δεν είναι αρκετά αποτελεσματικό, ζητήστε από το φαρμακοποιό να σας δώσει κάποιο προϊόν που περιέχει μεγαλύτερο ποσοστό χλωριδίου του αλουμινίου. Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες οδηγίες χρήσης, αλλά είναι πολύ καλό στη μείωση του ιδρώτα. Όσο για τον ψυχολογικό παράγοντα, δοκιμάστε να χαλαρώσετε. Για να μην αισθανθείτε την ανάγκη ότι πρέπει να μιλάτε συνεχώς, ρωτήστε την για τον εαυτό της και τα ενδιαφέροντά της.

Πρώτο ραντεβού σε εστιατόριο. Τι πρέπει να παραγγείλω για να διατηρήσω την ενέργειά μου και να αποφύγω την υπνηλία;
Ο μεγαλύτερος εχθρός της ενέργειας είναι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απολαύσετε το γεύμα σας, χωρίς να σας απασχολεί τι θα επιλέξετε ακριβώς. Ολοκληρώστε το φαγητό με ένα καφέ και μια ρομαντική βόλτα που θα «διώξει» την υπνηλία που προκαλεί η πέψη.

Αν φοράω στενά εσώρουχα, επηρεάζεται η γονιμότητά μου;
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα συνηθισμένο μύθο. Αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι τα στενά εσώρουχα «ρίχνουν» την ποιότητα του σπέρματος (είναι γεγονός ότι όταν αυξάνεται η θερμοκρασία στους όρχεις, μειώνεται η ποιότητα του σπέρματος), ωστόσο δεν έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζουν την αντρική γονιμότητα, επομένως η απάντηση είναι «όχι».

Ποιες είναι οι πιθανότητες να δω τη γυναίκα μου να μοιάζει όσο περνούν τα χρόνια όλο και περισσότερο με τη μαμά της – παρόλο που η γυναίκα μου είναι αδύνατη ενώ η πεθερά μου... αφράτη;
Η γενετική επιστήμη είναι ιδιαίτερα περίπλοκη. Ακόμη κι αν κάποιος κληρονομήσει τα μισά γονίδια από τον ένα γονιό και τα υπόλοιπα από τον άλλο, οι πιθανότητες δεν μεταφράζονται σε 50-50. Εξαρτάται από το πώς θα «εκφραστούν» αυτά τα γονίδια στο κάθε άτομο. Έτσι αν εκδηλώνει πολλά από τα πατρικά γονίδια, θα μοιάζει περισσότερο με τον πατέρα της, ενώ αν εκδηλώνει περισσότερα μητρικά γονίδια, θα μοιάζει με τη μητέρα της. Δεν υπάρχει σταθερός κανόνας για αυτό.

Υπάρχει πιθανότητα να κολλήσω ψείρες «εκεί κάτω» από τα παιδιά μου;
Οι ψείρες που ζουν στο κεφάλι είναι τελείως διαφορετικό είδος από αυτές που ζουν στο τρίχωμα της «ιδιαίτερης περιοχής». Έτσι αν και θεωρητικά είναι πιθανό, στην πράξη δεν συμβαίνει ποτέ, γι’ αυτό μην ανησυχείτε.

Η περιτομή μικραίνει το μήκος του πέους;
Όχι.

Είναι δυνατή η μεταμόσχευση πέους;
Ναι. Η πρώτη μεταμόσχευση έγινε με επιτυχία στην Κίνα πριν από αρκετά χρόνια. Ωστόσο, το μέλος αφαιρέθηκε λίγες εβδομάδες αργότερα εξαιτίας αυτού που οι επιστήμονες περιέγραψαν ως σοβαρή ψυχολογική αντίδραση. Ενδεχομένως, επειδή ο ασθενής δεν μπορούσε να το αισθανθεί, η γυναίκα του να το έβρισκε κάπως περίεργο.

Πρέπει να ανησυχώ αν πηγαίνω στην τουαλέτα τρεις φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας;
Η συχνοουρία στους άντρες μπορεί να αποτελεί ένδειξη για πρόβλημα στον προστάτη. Επομένως, θα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας.

Πηγή: BBC Ηealth
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v