(Και) αυτή είναι η Ελλάδα

Το βίντεο που προβλήθηκε στο BHCC Annual London Conference τον περασμένο Ιούνιο παρουσιάζει τα «καλά» της σύγχρονης Ελλάδας με τρόπο που μας κάνει υπερήφανους. Ας ξεχάσουμε για λίγο τα υπόλοιπα και ας το απολαύσουμε.
(Και) αυτή είναι η Ελλάδα
Με το θέμα «Not Greece Vs Greece» (Αυτή είναι vs Αυτή δεν είναι η Ελλάδα) παρουσιάστηκε στις 28 Ιουνίου από την Ετήσια Διάσκεψη του Βρετανικού Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ένα εξαιρετικό video σχετικά με τους μύθους γύρω από την σύγχρονη Ελλάδα και την πραγματικότητα πίσω από αυτούς.

Στο 8λεπτο video, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω (με τα ηχεία σας ανοιχτά) καταρρίπτονται όλοι οι μύθοι σχετικά με το πόσο τεμπέληδες είναι οι Έλληνες (δουλεύουμε περισσότερο και από τους πιο εργατικούς Ευρωπαίους), με το πού ξοδεύουν τα λεφτά τους, με τα αμέτρητα προϊόντα και τις πρώτες ύλες που παράγονται στη χώρα μας (συμπεριλαμβανομένου του φυσικού αερίου), με τις αναμφισβήτητες φυσικές ομορφιές που αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες. Δεν παραλείπονται μάλιστα και επίκαιρα ελληνικά στοιχεία, π.χ. Οι ειρηνικές διαδηλώσεις των Αγανακτισμένων, αλλά και οι εκφάνσεις πολιτισμού και κουλτούρας που αποδεικνύουν ότι, σε αντίθεση με όσα πολλοί θέλουν να πιστεύουν, η Ελλάδα έχει μέλλον…

Το συμπέρασμα; Ας αφήσουμε για 8 λεπτά όσα μας κάνουν να δυσανασχετούμε στην ελληνική καθημερινότητά μας και ας θυμηθούμε την άλλη πλευρά της χώρας μας. Αυτή που μπορεί, αν το θέλουμε, να μας κάνει υπερήφανους.



Πηγή: ΒΗCC
E.M.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v