Μαϊμούδες – Νάρκισσοι… αυτοφωτογραφίζονται!

Λίγη από την δόξα των celebrities του ζωικού βασιλείου θέλησε να κλέψει μια ομάδα μαϊμούδων του είδους Μακάκα, παίρνοντας την φωτογραφική μηχανή του βραβευμένου ρεπόρτερ David Slater για να βγάλει αυτοπορτραίτα!
Μαϊμούδες – Νάρκισσοι… αυτοφωτογραφίζονται!
Οι κοντινότεροι συγγενείς του ανθρώπου δεν παύουν ποτέ να μας εκπλήσσουν. Οι μαϊμούδες εκτός από αλκοολικές και... σερβιτόρες αποδεικνύεται ότι είναι και Νάρκισσοι!

Μπροστά στα μάτια του έκπληκτου φωτορεπόρτερ David Slater, μια μαϊμού του είδους «Μακάκα», αφού πρώτα επεξεργάστηκε τον εξοπλισμό του βραβευμένου φωτογράφου ενθουσιάστηκε με το είδωλό της στον φακό και άρχισε να βγάζει φωτογραφίες τον εαυτό της, κάνοντας την αρχή και για τις υπόλοιπες της ομάδας. «Μια από αυτές θα πρέπει να έκλεισε κατά λάθος την κάμερα και προς στιγμήν πανικοβλήθηκαν. Αρχικά, κάνανε πολλούς μορφασμούς με τα δόντια τους προφανώς γιατί έβλεπαν για πρώτη φορά το είδωλό τους στον φακό», λέει ο Slater.

«Ήταν πολύ ανήσυχες και πηδούσαν από δω και από κει πάνω στον εξοπλισμό μου. Φαινόταν σαν να πόζαραν στον φακό όταν μια από αυτές πάτησε το κουμπί», συνεχίζει.

Ο ήχος που έκανε το κουμπί παραξένεψε την μαϊμού, η οποία συνέχισε να το πατάει. Αρχικά τρόμαξε τις υπόλοιπες και τις έδιωξε, αλλά στην συνέχεια αυτές… επέστρεψαν. «Πρέπει να έβγαλε δεκάδες φωτογραφίες τον εαυτό της και τις υπόλοιπες μαϊμούδες, αν και οι περισσότερες από αυτές δεν είχαν καλή εστίαση. Προφανώς δεν είχε δουλέψει το focus ακόμα!», περιγράφει με χιούμορ ο φωτογράφος.

«Μακάρι να μπορούσα να μείνω και άλλο εκεί. Σίγουρα θα έβγαζε ολόκληρο οικογενειακό άλμπουμ...», προσθέτει.

Η μαύρη μαϊμού «Μακάκα» είναι εξαιρετικά σπάνιο είδος και απειλείται με εξαφάνιση. Οι εν λόγω μαϊμούδες αποτελούν μέρος ομάδας μελέτης που εδρεύει στην περιοχή και αποτελείται από Ολλανδούς ερευνητές. Ο Slater συνεργάστηκε με την συγκεκριμένη ομάδα γιατί ήθελε να φωτογραφίσει τις μαϊμούδες.
 
«Περπατούσα μαζί τους τρεις συνεχόμενες μέρες, ήταν πολύ φιλικές μαζί μας και δεν έδειξαν απολύτως κανένα σημάδι επιθετικότητας. Απλά τους κίνησε την περιέργεια ο εξοπλισμός μου», λέει ο ίδιος συμπληρώνοντας: «Δεν φημίζονται τόσο για την εξυπνάδα τους, όσο για την περιέργειά τους. Αν και δεν είχαν έρθει ποτέ σε επαφή με ανθρώπους, δεν ένιωσαν σε καμία περίπτωση ότι απειλούνται».

Πηγή: The Telegraph
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v