Δείξε μου τα χέρια σου… : Το μέγεθος (και των δαχτύλων) μετράει

Τα χέρια σας ίσως μαρτυρούν για εσάς περισσότερα από όσα νομίζατε αν είστε άνδρας. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, όσο πιο κοντός είναι ο δείκτης σε σχέση με τον παράμεσο, τόσο πιο μεγάλο είναι το πέος του άνδρα.
Δείξε μου τα χέρια σου… : Το μέγεθος (και των δαχτύλων) μετράει
Τα χέρια σας ίσως μαρτυρούν για εσάς περισσότερα από όσα νομίζατε, αν είστε άνδρας. Αν ο δείκτης ενός ανδρικού χεριού είναι πιο κοντός από τον παράμεσο, το πιθανότερο είναι πως ο ιδιοκτήτης αυτού του χεριού είναι ιδιοκτήτης και ενός… μεγάλου πέους, σύμφωνα με νέα νοτιοκορεατική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Asian Journal of Andrology, επιβεβαιώνοντας τον μύθο που συσχέτιζε το μήκος των δαχτύλων με αυτό του ανδρικού μορίου.

«Σύμφωνα με τα δεδομένα μας, όσο πιο κοντός είναι ο δείκτης σε σχέση με τον παράμεσο, τόσο πιο μεγάλο είναι το μήκος του πέους», αναφέρει σε συνέντευξή του στο Reuters ο Tae Beom Kim, εκπρόσωπος του ουρολογικού τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Gachon.

Παλαιότερες μελέτες είχαν παρουσιάσει ισχυρά στοιχεία ότι η προγεννητική τεστοστερόνη μπορεί να καθορίσει την ανάπτυξη των δαχτύλων, όπως και το μήκος του πέους, μία σχέση την οποία ο Tae Kim και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να εξακριβώσουν.

Η μελέτη περιλάμβανε 144 άνδρες που υπέφεραν από ουρολογικά προβλήματα, τα οποία δεν επηρέαζαν το μήκος του γεννητικού τους οργάνου. Το πέος τους μετρήθηκε υπό συνθήκες αναισθησίας, ενώ τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων αντιπαραβλήθηκαν με την διαφορά μήκους μεταξύ δεύτερου και τέταρτου δακτύλου του δεξιού χεριού –το δεξί χέρι επιλέχθηκε διότι προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι είναι πιο «ευαίσθητο» στην επίδραση της τεστοστερόνης.

Η λεγόμενη «δακτυλική αναλογία» σε αυτή την έρευνα αναφέρεται στο μήκος του δείκτη διαιρεμένο με το μήκος του παράμεσου. Όσο πιο μικρός είναι ο αριθμός που προκύπτει, τόσο πιο μακρύ είναι πιθανό να είναι το πέος, λένε οι μελετητές.

Τα ευρήματα παρέχουν «έμμεσες αποδείξεις ότι η προγεννητική τεστοστερόνη είναι υπεύθυνη και για τα δύο χαρακτηριστικά ενός άνδρα, δηλαδή το μήκους του πέους και τον σχηματισμό των δαχτύλων», όπως το έθεσε η Denise McQuade, καθηγήτρια του Skidmore College της Νέας Υόρκης, η οποία ωστόσο δεν συμμετείχε στην έρευνα.

Η δακτυλική αναλογία, συνεχίζει η καθηγήτρια, δεν είναι καθόλου δύσκολο να μετρηθεί, και έτσι δίνει στοιχεία για το προγεννητικό ιστορικό ενός ατόμου, δίνοντας την ευκαιρία να αξιοποιηθεί σε διάφορους κλινικούς τομείς.

Οι μετρήσεις, σύμφωνα με την McQuade, δείχνουν πως οι δείκτες και οι παράμεσοι στις γυναίκες τείνουν να έχουν το ίδιο μήκος. Επιπλέον, μία περσινή μελέτη υποστήριξε πως οι άνδρες που διαθέτουν μακριούς δείκτες έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο του προστάτη. Συγκεκριμένα, τα ευρήματά της πρέσβευαν ότι οι άνδρες με μακρύτερο δείκτη από τον παράμεσο έχουν κατά 33,3% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν την ασθένεια σε σχέση με τους άνδρες με την αντίστροφη αναλογία δαχτύλων.

ΠηγήReuters.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v