Ο γάμος της χρονιάς σε (εξωφρενικούς) αριθμούς

Τι κρύβεται πίσω από το παραμύθι του γάμου ενός πρίγκιπα με μια κοινή θνητή; Αποτυπώνουμε σε αριθμούς τη μαζική υστερία (στη Βρετανία και όχι μόνο) για τον γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον, την Παρασκευή 29 Απριλίου.
Ο γάμος της χρονιάς σε (εξωφρενικούς) αριθμούς
Τι κρύβεται πίσω από το παραμύθι του γάμου ενός πρίγκιπα με μια κοινή θνητή; Αποτυπώνουμε σε αριθμούς τη μαζική υστερία (στη Βρετανία και όχι μόνο) για τον γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον, την Παρασκευή 29 Απριλίου.

Η οικολογία ενός γάμου
6,765 τόνους διοξειδίου του άνθρακα θα απελευθερώσει στην ατμόσφαιρα η γαμήλια τελετή του πρίγκιπα Γουίλιαμ. Ο αριθμός ισούται με 12 φορές την ετήσια παραγωγή ρύπων από το παλάτι του Buckingham και 1.230 φορές τις ετήσιες εκπομπές ενός μέσου βρετανικού νοικοκυριού.

Όλα είναι τζόγος
72.000 λίρες θα κερδίσει αν βγει σωστό το ποντάρισμά του, παίχτης που στοιχημάτισε ότι η Κέιτ Μίντλετον θα φορέσει την ίδια τιάρα που φόρεσε στον δικό της γάμο η βασίλισσα Ελισάβετ.

Οι καλεσμένοι
1.900 προσκλήσεις μοίρασε το ζευγάρι για τον γάμο του. Από αυτούς, οι 600 είναι καλεσμένοι και στη δεξίωση που θα ακολουθήσει μετά τη γαμήλια τελετή, ενώ από τους 600, οι 300 θα παραβρεθούν σε δείπνο που διοργανώνει ο πρίγκιπας Κάρολος στο Buckingham.

Και οι υπόλοιποι…
Περίπου 5.500 γιορτές στον δρόμο έχουν διοργανωθεί σε όλη τη Βρετανία για να γιορτάσουν οι υπήκοοι τη βασιλική ένωση και να ευχηθούν στους γαλαζοαίματους νιόπαντρους.

Τα ηχητικά εφέ
Για περισσότερες από 3 ώρες συνεχόμενα θα χτυπούν οι 10 καμπάνες του Αβαείου του Westminster, αμέσως μετά τον βασιλικό γάμο. Πριν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας, οι καμπάνες θα χτυπούν για τουλάχιστον μισή ώρα. Όλοι οι κωδωνοκρούστες είναι εθελοντές.

Ο γάμος online
Κάθε 10 δευτερόλεπτα γίνεται τουλάχιστον μία νέα αναφορά στο internet με θέμα τις χαρές της βρετανικής βασιλικής οικογένειας (9.000 αναφορές ημερησίως). Κατά τη διάρκεια του Μαρτίου και του Απριλίου, έγιναν 158.000 σχετικές online αναρτήσεις. Οι 61.000 (38%) έγιναν την τελευταία εβδομάδα. Οι πιο δημοφιλείς ήταν οι ειδήσεις σχετικά με το νυφικό της Μίντλετον (23%), τη λίστα των καλεσμένων (20%) και τα δώρα (18%). Σύμφωνα με το Google, 162 εκατομμύρια ιστοσελίδες περιέχουν πληροφορίες για τον γάμο.

Οι «καλλιτεχνικές» παρενέργειες
15.000 αντίτυπα πούλησε το βιβλίο «Πλέξε τον δικό σου βασιλικό γάμο» που περιέχει οδηγίες για πώς μπορεί κανείς να αποτυπώσει με… κλωστές 10 βασιλικές φιγούρες.

Τα λουλούδια που… βιάστηκαν
26.000 τουλίπες έξω από το παλάτι του Buckingham θα κοπούν πριν από τη μεγάλη μέρα, αφού ο ζεστός καιρός είχε ως αποτέλεσμα την πρόωρη ανθοφορία τους.

Η γλύκα του γάμου
1.700 μπισκότα τσαγιού χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή της γαμήλιας τούρτας που ήταν ειδική παραγγελία από τον πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Οι άνθρωποι του νόμου
Με 1 εκατομμύριο τουρίστες στο Λονδίνο (διπλάσιος αριθμός από το συνηθισμένο γι’ αυτήν την εποχή), η αστυνομία θα είναι σε συνεχή επιφυλακή. Εκείνη την ημέρα θα βρίσκονται σε υπηρεσία 5.000 αστυνομικοί, 35 εκπαιδευμένα σκυλιά και 187 άλογα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v