SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Δείξε μου τα δάχτυλα, να σου πω πόσο ελκυστικός είσαι

Οι άντρες με παράμεσο μεγαλύτερο από τον δείκτη αποδεικνύονται πιο ελκυστικοί στο αντίθετο φύλο, λένε ερευνητές. Μήπως ανήκετε στους τυχερούς που παίζουν τις γυναίκες στα δάχτυλα;

Δείξε μου τα δάχτυλα, να σου πω πόσο ελκυστικός είσαι

Αν αναρωτιέστε πόση επιτυχία έχετε στις γυναίκες, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κοιτάξετε τα δάχτυλα των χεριών σας. Ερευνητές βρήκαν ότι οι άντρες στους οποίους ο παράμεσος είναι μακρύτερος από τον δείκτη, είναι πιο ελκυστικοί στο αντίθετο φύλο.

Όπως διαπίστωσαν επιστήμονες, όσο μεγαλύτερο σε μήκος είναι το τέταρτο δάχτυλο συγκριτικά με το δεύτερο σε έναν άντρα (η αναλογία είναι γνωστή ως 2:4), τόσο μεγαλύτερη η γοητεία που ασκεί στις γυναίκες.

Οι ειδικοί γνωρίζουν εδώ και καιρό ότι η αναλογία μεταξύ των δαχτύλων συσχετίζεται με τα επίπεδα των σεξουαλικών ορμονών και αποτελεί ένδειξη για τον βαθμό έκθεσης στην τεστοστερόνη κατά την εμβρυακή φάση. Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύεται στο έντυπο «Proceedings of the Royal Society B», το φαινόμενο αποτυπώνεται εντονότερα στο δεξί παρά στο αριστερό χέρι.

Ο Dr Camille Ferdenzi και οι συνεργάτες του από το Πανεπιστήμιο της Γένοβας, μέτρησαν την αναλογία των δαχτύλων σε 49 άντρες και στη συνέχεια παρουσίασαν φωτογραφίες των προσώπων τους με τυχαία σειρά σε γυναίκες εθελόντριες. Οι γυναίκες βαθμολόγησαν τα πρόσωπα ως προς την βραχυπρόθεσμη ελκυστικότητά τους (για ένα ραντεβού ή ένα σύντομο ειδύλλιο), τη μακροπρόθεσμη ελκυστικότητά τους (ως πιθανοί σύντροφοι), την αρρενωπότητα και τη συμμετρία.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι αυτοί που αξιολογήθηκαν θετικότερα τόσο ως προς την βραχυπρόθεσμη όσο και ως προς τη μακροπρόθεσμη ελκυστικότητα, ήταν αυτοί που παρουσίαζαν τη χαμηλότερη αναλογία 2:4 (άρα ο παράμεσος ήταν μακρύτερος από τον δείκτη). Συσχετισμός παρατηρήθηκε και στον βαθμό συμμετρίας, παραδόξως όμως όχι στην αρρενωπότητα.

Σύμφωνα με τον Dr Ferdenzi, «αντανακλά την προτίμηση των γυναικών για άντρες με χαμηλή αναλογία 2:4, πιθανώς οδηγούμενες από το γεγονός ότι αυτοί οι άντρες έχουν πιο συμμετρικά πρόσωπα. Αυτή η προτίμηση μπορεί να αναπτύχθηκε επειδή αυξάνει την αναπαραγωγική επιτυχία των θηλυκών, εξασφαλίζοντας πλεονεκτήματα από συντρόφους που είναι σωματικά πιο εύρωστοι».

Ωστόσο, η μυρωδιά του σώματος και το ηχόχρωμα της φωνής –επίσης δείκτες των επιπέδων τεστοστερόνης- δεν συνδέθηκαν με την αναλογία 2:4. Αυτό, εξηγούν οι επιστήμονες, μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι πρόκειται για εξελικτικές διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα σε επόμενες φάσεις της ζωής και επομένως δεν επηρεάζονται από την έκθεση του εμβρύου στην τεστοστερόνη.

Πηγή: Telegraph

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2