Όρκες εναντίον λευκού καρχαρία σε εντυπωσιακό βίντεο από drone

Εντυπωσιακά πλάνα δείχνουν τις όρκες να σκοτώνουν έναν από τους μεγαλύτερους θαλάσσιους θηρευτές στον κόσμο.
Όρκες εναντίον λευκού καρχαρία σε εντυπωσιακό βίντεο από drone
Επιστήμονες της Νότιας Αφρικής, δημοσίευσαν πρόσφατα ευρήματα σε σχετική τους μελέτη που επιβεβαιώνουν ότι οι όρκες κυνηγούν μεγάλους λευκούς καρχαρίες, αφού το γιγαντιαίο θηλαστικό απαθανατίστηκε στην κάμερα να σκοτώνει έναν από τους μεγαλύτερους θαλάσσιους θηρευτές στον κόσμο.



Στο παραπάνω βίντεο, μια ομάδα από φάλαινες δολοφόνους φαίνεται να κυνηγά καρχαρίες κατά τη διάρκεια μιας ωριαίας καταδίωξης στα ανοιχτά του Mossel Bay, μια πόλη-λιμάνι στη νότια επαρχία του Δυτικού Ακρωτηρίου.

Η Άλισον Τάουνερ, επιστήμονας στην Ακαδημία Marine Dynamics στο Gansbaai της Νότιας Αφρικής και επικεφαλής της ομάδας των επιστημόνων, δήλωσε: «Αυτή η συμπεριφορά δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ με λεπτομέρεια και σίγουρα ποτέ από τον αέρα».

Ένα απόσπασμα από το βίντεο, που τραβήχτηκε τον Μάιο, δείχνει πέντε όρκες να κυνηγούν και να σκοτώνουν έναν μεγάλο λευκό καρχαρία και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι άλλοι τρεις σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του κυνηγιού.

Ο Σάιμον Έλβεν, ειδικός σε θαλάσσια θηλαστικά και συν-συγγραφέας της μελέτης, είπε: «Οι φάλαινες δολοφόνοι είναι εξαιρετικά έξυπνα και κοινωνικά ζώα. Οι μέθοδοι ομαδικού κυνηγιού τους καθιστούν απίστευτα αποτελεσματικούς θηρευτές».

Οι καρχαρίες εξαφανίστηκαν από την περιοχή μετά την επίθεση, με μόνο έναν μεγάλο λευκό να εντοπίζεται στην περιοχή τις επόμενες 45 ημέρες, σύμφωνα με την μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ecology.

Με πληροφορίες από Guardian
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v