Αντιδρούν οι πολίτες σε πιθανή κατασκευή ξενοδοχείου στα Φαλάσαρνα

Μία τεραστίων διαστάσεων ξενοδοχειακή μονάδα σχεδιάζεται στην παραλία Natura με τους ντόπιους να αντιδρούν και να συσπειρώνονται.
Αντιδρούν οι πολίτες σε πιθανή κατασκευή ξενοδοχείου στα Φαλάσαρνα
Ξενοδοχειακή μονάδα 800 κλινών προωθείται στα Φαλάσαρνα των Χανίων, έναν από τους σπουδαιότερους τόπους του δικτύου Natura στην Κρήτη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στην περιοχή φέρεται να πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες αμμοληψίες από ιδιώτες εργολάβους και όχι μόνο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για περιβάλλον, που ούτως ή άλλως προστατεύεται από την Κοινοτική νομοθεσία.

Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα, μέσα στη νύχτα ένα μεγάλο φορτηγό προσέγγισε την παραλία με τις αμμοθίνες και τη σπάνια βιοποικιλότητα και έκανε παράνομη αμμοληψία. Αντίστοιχες καταγγελίες αφορούν περαιτέρω έκνομες ενέργειες και από άλλους ιδιώτες, που θεωρούν ότι η παρέμβασή τους στους προστατευμένους οικότοπους είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους.

Όπως διαβάζουμε στο kriti360, η επένδυση σχεδιάζεται από την οικογένεια Τσατσαρωνάκη, ενώ στόχος των επενδυτών είναι η έκδοση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το ξενοδοχείο πριν από τη θέσπιση των κανόνων προστασίας.

Οι ντόπιοι αντιδρούν και συσπειρώνονται μέσα από την πρωτοβουλία πολιτών #savefalasarna, και ετοιμάζουν σημαντικές παρεμβάσεις σε κοινωνικό και κινηματικό επίπεδο.

Σύμφωνα με την Εφ. Συν, αρνητικός στην επένδυση είναι και ο Δήμος Κισσάμου, ενώ σε σχετική ενημερωτική εκδήλωση, παρουσία των επενδυτών, υπήρξε ένταση και προκλητική στάση από την εκπρόσωπο της εταιρείας, με προσβλητικό ύφος για τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο δήμαρχος Γιώργος Μυλωνάκης.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v