Ανοίγουν την Τετάρτη οι τρεις σταθμοί του Μετρό στον Πειραιά

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου αναμένεται να παραδοθούν στο κοινό οι νέοι σταθμοί του μετρό «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο».
Ανοίγουν την Τετάρτη οι τρεις σταθμοί του Μετρό στον Πειραιά
Μεγάλη μέρα για τους Πειραιώτες θα είναι η Τετάρτη 5 Οκτωβρίου μιας και αναμένεται να δοθούν στο κοινό οι τρεις νέοι σταθμοί του μετρό στην πόλη: «Μανιάτικα», «Πειραιάς» (που θα βρίσκεται στο λιμάνι) και «Δημοτικό Θέατρο». Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast στην εκδήλωση παράδοσης, είναι εξαιρετικά πιθανό να παρευρεθεί κι ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με βάση τις εκτιμήσεις των συγκοινωνιολόγων οι τρεις νέοι σταθμοί θα εξυπηρετούν κατά μέσο όρο 132.000 πολίτες ημερησίως, ενώ θα μειωθεί αντίστοιχα κι η κυκλοφορία των αυτοκινήτων κατά 23.000 την ημέρα. Παράλληλα θα υπάρξει πτώση των ατμοσφαιρικών ρύπων και ειδικότερα του διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως.

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης σε σχετικές δηλώσεις του πριν λίγες μέρες αναφέρθηκε στη σημασία της σύνδεσης του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, σε μια διαδρομή η οποία δεν θα ξεπερνά τα 55 λεπτά.

 «Έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε μεγάλα έργα υποδομής εν μέσω μίας υγειονομικής κρίσης, μίας ενεργειακής κρίσης και της κρίσης στην εφοδιαστική αλυσίδα. Με τη λειτουργία του Μετρό στον Πειραιά το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας θα συνδέεται με το μεγαλύτερο λιμάνι σε λιγότερο από μία ώρα» τόνισε ο κ. Καραγιάννης.

Την ίδια ώρα ζήτησε «να μην εργαλειοποιούνται πολιτικά και να μην χρησιμοποιούνται κομματικά τα έργα υποδομών, όπως έγινε και με το Μετρό της Θεσσαλονίκης, γιατί ανήκουν στους πολίτες και δεν έχουν χρώμα».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v