Ο δήμος Νέας Σμύρνης ζήτησε περιορισμό της θέρμανσης στα σχολεία

Με επιστολή του σε διευθυντές και συλλόγους γονέων ο Δήμος Νέας Σμύρνης ζήτησε περιορισμό της θέρμανσης και ξεσήκωσε αντιδράσεις.
Ο δήμος Νέας Σμύρνης ζήτησε περιορισμό της θέρμανσης στα σχολεία
Να περιορίσουν την θέρμανση και τον φωτισμό στις σχολικές αίθουσες ζήτησε ο Δήμος Νέας Σμύρνης από διευθυντές σχολείων και συλλόγους γονέων, προκαλώντας αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του Δήμου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσάρεστες ανατιμήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου θεωρούμε σημαντική τη δική σας παρέμβαση προκειμένου να πετύχουμε εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες λειτουργικών εξόδων των σχολείων μας». Τονίζεται μάλιστα ότι «είναι σημαντικό επίσης να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις πρωινές ώρες καθώς και η χρήση του φυσικού αερίου μόνο κατά τις κρύες μέρες και πολύ πρωινές ώρες». Εξάλλου η δημοτική αρχή θεωρεί «δεδομένο ότι οι παραχωρήσεις σχολικών χώρων για εξωσχολικές δραστηριότητες θα γίνονται κατά προτίμηση σε πρωινές ώρες και όπου αυτό είναι αδύνατο δε θα γίνεται χρήση φυσικού αερίου για τη θέρμανση των χώρων».

Σχολιάζοντας την επιστολή, η πρόεδρος Συλλόγων και Κηδεμόνων Αττικής, Στέλλα Βαλαβάνη δήλωσε στο OPEN: «Μας προκαλεί αγανάκτηση και θυμό ότι ο Δήμος Νέας Σμύρνης αποφάσισε να προσαρμοστεί στις εντολές του υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησης […] Έστειλε στην Ένωση γονέων και στους διευθυντές επιστολή ζητώντας η κατανάλωση πετρελαίου ή φυσικού αερίου να γίνεται μόνο τις κρύες μέρες του χειμώνα ή τις πολύ πρωινές […] Μας προκαλεί αγανάκτηση ότι επιβραβεύουν τους διευθυντές που θα αφήσουν τα παιδιά μας να παγώσουν».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v