Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. τα περί κατάργησης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Στα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν για την κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας απάντησε η ΕΛ.ΑΣ. με μια περίεργη ανακοίνωση.
Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. τα περί κατάργησης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας
Τον γύρο του ελληνικού ίντερνετ κάνουν από το πρωί δημοσιεύματα, που θέλουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία να αποσύρεται από τα ΑΕΙ, κατόπιν σύσκεψης με τις πρυτανικές αρχές τεσσάρων Πανεπιστημίων.

Ωστόσο, λίγη ώρα νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ. έβγαλε ανακοίνωση στην οποία διαψεύδει τα δημοσιεύματα, αναφέροντας συγκεκριμένα τα εξής:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και στα τέσσερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία των δυνάμεων αυτών στους χώρους των πανεπιστημίων πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες πρυτανικές αρχές, στο πλαίσιο της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας που έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια.

Συνεπώς, σημερινό δημοσίευμα ιστοσελίδας που αναφέρεται σε «προσωρινό φρένο» των περιπολιών των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Το περίεργο με την συγκεκριμένη ανακοίνωση, όπως επισημαίνει η Αυγή είναι πως πρώτον η Πανεπιστημιακή Αστυνομία βρίσκεται μόνο σε δύο πανεπιστήμια (ΕΚΠΑ και ΑΠΘ) και όχι σε τέσσερα όπως αναφέρει η ανακοίνωση και δεύτερον δεν γίνεται καμία αναφορά στο ότι οι ΟΠΠΙ περιπολούν πλέον μόνο έξω από τις πανεπιστημιουπόλεις, όπως είχε αναφέρει στις 17 Σεπτεμβρίου η Καθημερινή, πράγμα που ουδέποτε διαψεύστηκε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v