Σχολείο στον Καναδά υπερασπίζεται τρανς καθηγήτρια με τεράστια προσθετικά στήθη

Στις έντονες ιντερνετικές συζητήσεις που πυροδότησαν οι φωτογραφίες της καθηγήτριας, το σχολείο της παρενέβη για να την υπερασπιστεί.
Σχολείο στον Καναδά υπερασπίζεται τρανς καθηγήτρια με τεράστια προσθετικά στήθη
Μια Καναδή δασκάλα σε λύκειο του Καναδά έχει πυροδοτήσει διαμάχη τις τελευταίες μέρες, μετά την εμφάνιση φωτογραφιών που τη δείχνουν να φορά μεγάλα προσθετικά στήθους ενώ δίδασκε μαθητές.

Η Kayla Lemieux, καθηγήτρια Τεχνολογίας των Κατασκευών (manufacturing technology) στο Λύκειο Oakville Trafalgar στο Οντάριο, εμφανίζεται σε φωτογραφίες που πόσταραν μαθητές της στα social media να παραδίδει μαθήματα φορώντας τα τεράστια προσθετικά, τα οποία τεντώνουν τα ρούχα της και προεξέχουν ευδιάκριτα.

Η κυρία Lemieux, η οποία ξεκίνησε τη φυλομετάβασή της πριν από ένα χρόνο, έγινε viral μέσα από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που τράβηξαν οι μαθητές της, όπως φαίνεται εν αγνοία της.

Απαντώντας στο ιντερνετικό σούσουρο που δημιουργήθηκε, η διεύθυνση του σχολείου εξέφρασε ανοιχτά την υποστήριξή της στην υπάλληλό της, γράφοντας στους γονείς των μαθητών και εξηγώντας γιατί υποστηρίζουν την έκφραση φύλου της κυρίας Lemieux.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Ως σχολείο εντός του Σχολικού Συμβουλίου της Περιφέρειας Halton (HDSB), το Oakville Trafalgar High School αναγνωρίζει τα δικαιώματα των μαθητών, του προσωπικού, των γονέων/κηδεμόνων και των μελών της κοινότητας για ίση μεταχείριση χωρίς διακρίσεις ενάντια στην ταυτότητα και την έκφραση φύλου.

»Προσπαθούμε να προωθήσουμε ένα θετικό περιβάλλον μάθησης σύμφωνα με τις αξίες του HDSB, και να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον για όλους τους μαθητές, το προσωπικό και την κοινότητα, ανεξαρτήτως φυλής, ηλικίας, ικανότητας, φύλου, ταυτότητας φύλου, έκφρασης φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, εθνικότητας, θρησκείας, πολιτισμικής έκφρασης, κοινωνικοοικονομικής συνθήκης ή τύπου/μεγέθους σώματος».

Αν και πολλοί άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστήριξαν το εναλλακτικό σχήμα σώματος που δημιούργησε η κα Lemieux, κάποιοι διαφώνησαν, υποστηρίζοντας ότι ήταν ακατάλληλο σε σχολικό περιβάλλον.

Το σχολείο επεσήμανε στους γονείς ότι υπόκειται στον Κώδικα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οντάριο, ο οποίος προστατεύει την ταυτότητα και την έκφραση φύλου ως ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Πρόεδρος του HDSB Margo Shuttleworth είπε στην Toronto Sun ότι το προσωπικό εξετάζει «να προχωρήσει στη δημιουργία ενός σχεδίου ασφαλείας» για να εξασφαλίσει την ασφάλεια της δασκάλας απέναντι σε πιθανές διαμαρτυρίες. «Αυτή η δασκάλα είναι εξαιρετική, όλα τα παιδιά αγαπούν πραγματικά να βρίσκονται στην τάξη της», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από Daily Mail 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v