Φωταγωγήθηκαν τα πρώτα αρχαία του μετρό Θεσσαλονίκης

Καθώς οδεύουμε προς την ολοκλήρωση του... θρυλικού Μετρό στη Θεσσαλονίκη, οι πρώτες εικόνες από τα φωτισμένα εκθέματα στον σταθμό «Αγία Σοφία» δίνουν ένα ενδιαφέρον teaser.
Φωταγωγήθηκαν τα πρώτα αρχαία του μετρό Θεσσαλονίκης

Στα τέλη του 2023 η Θεσσαλονίκη θα έχει ένα πλήρως λειτουργικό μετρό κατά τα λεγόμενα του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιώργου Καραγιάννη, όμως μέχρι τότε εμείς αρκούμαστε και σε μερικές όμορφες φωτογραφίες από τις αρχαιότητες που επανατοποθετούνται στο σταθμό της Αγίας Σοφίας.

Σύμφωνα με το Thes.gr, οι αρχαιότητες που είχαν αποσπαστεί πριν από 4-5 χρόνια από τα έγκατα της γης, έχουν επανέλθει στο σημείο, βάση του πλάνου που υπήρχε.

Παράλληλα, οι λαμαρίνες που έχουν αφαιρεθεί από τα περισσότερα σημεία της Εγνατίας, κάτω από την οποία θα περνά η κύρια γραμμή του μετρό.



Επανατοποθέτηση έγινε και πάνω από το σταθμό του μετρό, με κολώνες και πετρώματα να είναι εμφανή στους πεζούς στη διασταύρωση Αγίας Σοφίας και Εγνατίας.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του μήνα, το υπουργείο Υποδομών προκήρυξε πέντε νέους διαγωνισμούς μέσω σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ). Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, ξεχωρίζει η ανάθεση σε ιδιώτη της συντήρησης και λειτουργίας του μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς είναι η πρώτη φορά που θα ανατεθεί η διαχείριση συγκοινωνιακού έργου σε ιδιώτη μέσω σύμπραξης.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v