Αμοιβή 2000 ευρώ για όσους βρίσκουν πλαστές αποδείξεις

Έρχεται η νέα εφαρμογή για έλεγχο των αποδείξεων με σκανάρισμα, η οποία φέρνει και… δωράκι για όσους βρίσκουν πλαστές αποδείξεις.
Αμοιβή 2000 ευρώ για όσους βρίσκουν πλαστές αποδείξεις
Εντός της εβδομάδας θα είναι έτοιμη η νέα ψηφιακή εφαρμογή «apodixis» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μέσω της οποίας θα μπορούμε να ελέγχουμε από το κινητό μας τηλέφωνο, αν η απόδειξη από τον επαγγελματία ή την επιχείρηση είναι γνήσια ή πλαστή.

Μάλιστα, στις περιπτώσεις που αποδεικνύεται ότι η απόδειξη δεν είναι γνήσια και ότι εκδόθηκε από «πειραγμένη» ταμειακή μηχανή ή η ταμειακή μηχανή δεν είναι συνδεδεμένη με τα συστήματα της ΑΑΔΕ, θα δίδεται στους πολίτες που καταγγέλλουν το γεγονός, μέρος του προστίμου που θα επιβάλλεται στην επιχείρηση για τη φοροδιαφυγή που διαπράττει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χρηματική αμοιβή θα είναι πολλαπλάσια της αξίας της απόδειξης και με ανώτατο όριο τις 2.000 ευρώ, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Όσον αφορά στη διαδικασία, με τη νέα εφαρμογή, θα δίδεται η δυνατότητα σε όλους τους καταναλωτές να ελέγχουν τα στοιχεία και την εγκυρότητα μιας απόδειξης, «σκανάροντας» με το κινητό τους τηλέφωνο τον QR code που βρίσκεται σε αυτή.

Στη συνέχεια, τα δεδομένα θα αποστέλλονται αυτομάτως στο σύστημα της ΑΑΔΕ και ο καταναλωτής θα ενημερώνεται για το αποτέλεσμα του ελέγχου.

Σε περίπτωση που από τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι η απόδειξη δεν είναι γνήσια και γίνει επώνυμη αναφορά στην ΑΑΔΕ, με τη βεβαίωση του προστίμου, ο φορολογούμενος που καταγγέλλει την παράβαση θα λαμβάνει ποσό πολλαπλάσιο της αξίας της απόδειξης.

Με πληροφορίες από Euro2day

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v