Για βιάσμους και εξαπατήσεις κατηγορούνται μέλη της Εκκλησίας των Εθνών

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τους εξορκιστές της Θεσσαλονίκης, και κάπως έχουμε σταματήσει να γελάμε.
Για βιάσμους και εξαπατήσεις κατηγορούνται μέλη της Εκκλησίας των Εθνών
Σαν να μας κόβεται σιγά σιγά το γέλιο με τους εξορκιστές της Θεσσαλονίκης, καθώς όλο και περισσότερα ανησυχητικά στοιχεία έρχονται στο φως για την Εκκλησία των Εθνών, ο προηγούμενος επικεφαλής της οποίας, γνωστός ως πάστορας Ανδρέας, κατηγορείται για βιασμούς, εξαπατήσεις και κακοποίηση.

Η ιστορία της Εκκλησίας των Εθνών ξεκινά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, πριν από 11 χρόνια στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στην πλατεία Αμερικής, όπου ο πάστορας Ανδρέας έλυνε υποτίθεται μάγια και ψέκαζε με ένα δήθεν θαυματουργό νερό, το οποίο μπορούσες αν ήθελες να αγοράσεις σε ένα μικρό μπουκαλάκι προς 500 ευρώ.

Δεκάδες ήταν τα θύματα που σχημάτιζαν ουρές για το θαυματουργό νερό μετά τις παραστάσεις του Ανδρέα, οι οποίες σταμάτησαν όταν η πρώτη γυναίκα προχώρησε σε καταγγελία για την πλύση εγκεφάλου και την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη. «Ήμουν ένα από τα 11 κορίτσια που είχαν υποστεί σεξουαλική και συναισθηματική κακοποίηση και χειραγώγηση από τον Ανδρέα. Χρησιμοποιούσε τον τίτλο ‘άνθρωπος του Θεού’ για να αναγκάζει του ανθρώπους να κάνουν αυτό που δεν ήθελαν» δήλωσε η ίδια.

Εν συνεχεία, ο πάστορας Ανδρέας κατηγορήθηκε για σειρά βιασμών και υποθέσεων εξαπάτησης, καθότι αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από τα θύματά του. Μετά την παρέμβαση της Αστυνομίας το 2014, η «εκκλησία» της Αθήνας έκλεισε, ο Ανδρέας φυγαδεύτηκε στη βάση της αίρεσης στη Νιγηρία, και την θέση του πήρε ο Χάρης Τσακωνίδης, ως ο εξορκιστής της Θεσσαλονίκης.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, η αίρεση πατάει επάνω στην ανεξιθρησκεία: «Σου λέει “εμείς δεν υποχρεώνουμε κανέναν να δώσει χρήματα”. Όμως όταν εκμεταλλεύεσαι μία κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ένας άνθρωπος λόγω δυσκολιών και παίρνεις χρήματα για να πουλήσεις νερό, αυτό είναι εξαπάτηση» εξήγησε. Τόνισε μάλιστα, πως πρέπει να ερευνηθεί η «διαδρομή του χρήματος» της αίρεσης και έκανε έκκληση σε όλα τα θύματα της αίρεσης να απευθυνθούν στις αστυνομικές Αρχές.

Θύμα της Εκκλησίας των Εθνών είχε πέσει, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Εμανουέλ Ολισαντέμπε, ο οποίος είχε απευθυνθεί στον πάστορα Ανδρέα για προβλήματα στο γόνατό του. Μάλιστα, στο βίντεο της «θεραπείας» του, φαίνεται στο τέλος να… γιατρεύεται, καθώς δοκιμάζει να τρέξει γύρω από τη σκηνή.

Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v