Σαρηγιάννης: «Μέχρι τέλος Σεπτέμβρη θα έχει κυριαρχήσει ο Κένταυρος»

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει κυριαρχήσει ο «Κένταυρος» στη χώρα.
Σαρηγιάννης: «Μέχρι τέλος Σεπτέμβρη θα έχει κυριαρχήσει ο Κένταυρος»
Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις Έξι», σχετικά με την νέα υποπαραλλαγή του κορωνοϊού, τον «Κένταυρο».

«Με δεδομένη τη μεγάλη πιθανότητα εμφάνισής της στη χώρα, περιμένουμε να κυριαρχήσει μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου», δήλωσε ο κ. Σαρηγιάννης τονίζοντας παράλληλα ότι «τώρα ο πολύ ζεστός καιρός του ελληνικού καλοκαιριού λειτουργεί ανασταλτικά στην εξάπλωση του κορωνοϊού».

«Περιμένουμε να δούμε ένα μεικτό φαινόμενο: μια σημαντική αύξηση σε διασπορά που θα φθάνει τα 30.000 κρούσματα μεσοσταθμικά με ταυτόχρονη ελεγχόμενη αύξηση στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας» πρόσθεσε ο καθηγητής ενώ συγχρόνως υπογράμμισε ότι «οι νεκροί θα πλησιάζουν τους 50 με 60 ημερησίως, όπως συνέβη και σε αυτό το στάδιο της κορύφωσης».

«Θεωρώ ότι έχουμε την υποχρέωση να μειώσουμε τους σκληρούς δείκτες. Το να κάνουν τεστ μια φορά την εβδομάδα τα παιδιά και να βάλουν μάσκες στα σχολεία, όταν φανεί η ανάπτυξη της παραλλαγής Κένταυρος, για να αντιμετωπίσουμε το κύμα αυτό δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει», συμπλήρωσε ακόμη ο κ. Σαρηγιάννιης.

Την ίδια στιγμή ο καθηγητής αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα της τέταρτης δόσης του εμβολίου δηλώνοντας ότι «θα πρέπει να την κάνουν τόσο οι άνω των 60 ετών όσο και οι άνθρωποι μικρότερης ηλικίας, με τη σύμφωνη γνώμη του ιατρού».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v