Υδροχλωρικό οξύ αντί για χλώριο έριξαν σε πισίνα στην Κρήτη

Συναγερμός σήμανε σε ξενοδοχείο του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, όταν κάποιος έριξε κατά λάθος υδροχλωρικό οξύ αντί για χλώριο στην πισίνα.
Υδροχλωρικό οξύ αντί για χλώριο έριξαν σε πισίνα στην Κρήτη
Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 2 Αυγούστου σε ξενοδοχείο του Αγίου Νικολάου της Κρήτης, όπου κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης της πισίνας μπήκε σε δεξαμενή υδροχλωρικό οξύ αντί για χλώριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24.gr, από το λάθος που έγινε, προκλήθηκε χημική ένωση με αποτέλεσμα από το σημείο να πεταχτεί αφρός που ήταν πολύ καυστικός και έκαψε τα ρούχα κάποιων υπαλλήλων.

Στην προσπάθειά τους να δώσουν μια λύση, οι εργαζόμενοι έριξαν νερό, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί τοξική νέφωση.

Χρειάστηκε να επέμβει η 3η ΕΜΑΚ Κρήτης, η οποία έκρινε πως επρόκειτο για χημικό συμβάν υψηλού κινδύνου, τόσο για τα άτομα που θα εισέπνεαν το οξύ όσο και για την περίπτωση που αυτό θα ερχόταν σε επαφή με το δέρμα.

Εν τέλει, το περιστατικό αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά από την ΕΜΑΚ, και οι δεξαμενές καθαρίστηκαν χωρίς να κινδυνεύσουν εργαζόμενοι του ξενοδοχείου ή πυροσβέστες.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v