«Όλα τα σώματα είναι σώματα παραλίας» λέει καμπάνια της ισπανικής κυβέρνησης

«Κάθε σώμα, είναι σώμα παραλίας» λέει η καμπάνια του Υπουργείου Ισότητας της Ισπανίας και δε θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο.
«Όλα τα σώματα είναι σώματα παραλίας» λέει καμπάνια της ισπανικής κυβέρνησης
Το Υπουργείο Ισότητας δείχνει τον δρόμο στο πώς θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται κάθε σώμα στην παραλία, λανσάροντας μια καμπάνια με σλόγκαν «το καλοκαίρι είναι και δικό μας».

Η εικόνα της πολύχρωμης καμπάνιας περιλαμβάνει πέντε γυναίκες διαφορετικών σωματότυπων, ηλικιών και εθνοτήτων που απολαμβάνουν τον ήλιο. «Το καλοκαίρι είναι και δικό μας», λέει. "Απολαύστε το όπως, όπου και με όποιον θέλετε». Η καμπάνια περιλαμβάνει επίσης και μια γυναίκα που έχει υποβληθεί σε μαστεκτομή και εμφανίζεται τόπλες.

«Όλα τα σώματα είναι σώματα παραλίας», λέει η Ione Belarra, ηγέτης των Podemos που υπηρετεί ως υπουργός Κοινωνικών Δικαιωμάτων στην κυβέρνηση συνασπισμού της Ισπανίας υπό την ηγεσία των Σοσιαλιστών. «Όλα τα σώματα είναι αποδεκτά και έχουμε το δικαίωμα να απολαμβάνουμε τη ζωή όπως είμαστε, χωρίς ενοχές ή ντροπή. Το καλοκαίρι είναι για όλους!»

Η Antonia Morillas, επικεφαλής του ισπανικού γυναικείου ινστιτούτου και της οργάνωσης πίσω από την πρωτοβουλία, είπε ότι οι σωματικές προσδοκίες επηρεάζουν την αυτοεκτίμηση των γυναικών και τους στερούν τα δικαιώματά τους.

«Διαφορετικά σώματα, απαλλαγμένα από έμφυλα στερεότυπα, που καταλαμβάνουν όλους τους χώρους. Το καλοκαίρι μας ανήκει. Είμαστε ελεύθεροι, ίσοι και ποικιλόμορφοι», έγραψε στο Twitter την Τετάρτη μαζί με μια εικόνα από την καμπάνια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v