Ο κόσμος πάει διακοπές με θετικό τεστ

Αποκαλυπτικό είναι ρεπορτάζ του Alpha με δηλώσεις κόσμου που λέει ότι πολλοί πάνε διακοπές με Covid, «αφού δεν ελέγχει κανείς».
Ο κόσμος πάει διακοπές με θετικό τεστ
Με τα μέτρα του κορωνοϊού να αποτελούν παρελθόν –τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο– και τους ελέγχους να έχουν καταργηθεί πλήρως, δεν είναι λίγος ο κόσμος που φεύγει για διακοπές ενώ είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Σε σχετικό ρεπορτάζ του Alpha στο λιμάνι του Πειραιά, αρκετοί ήταν αυτοί που είπαν ότι είναι εξαιρετικά σύνηθες να ταξιδεύει κόσμος με Covid.

«Είναι οι καιροί δύσκολοι, και τα χρήματα που πληρώνουν πολλά. Δεν μπορεί ο άλλος να ακυρώσει τις διακοπές του, αλλά από την άλλη είναι και λίγο ανεύθυνο» λέει μια κοπέλα στην κάμερα του Alpha.

«Ο κόσμος έχει βαρεθεί και θέλει να συνεχίσει τη ζωή του», προσθέτει μία άλλη γυναίκα.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης κάνει λόγο για «εγκληματική συμπεριφορά, ιδίως αν μετακινούνται με μέσα μαζικής μεταφοράς όπως πλοία και αεροπλάνα».

Ένας ασθενής μπορεί να μολύνει από 100 έως 200 άτομα, διευκρινίζεται στο ρεπορτάζ του Alpha. Οι ειδικοί συνιστούν σε περίπτωση θετικού τεστ τήρηση της καραντίνας, ή ατομικές διακοπές, ήτοι με αυτοκίνητο και σε εξοχικό, όπου ο ασθενής δεν θα έρθει σε επαφή με κόσμο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v