Οι καλύτερες ατάκες για το καλοκαίρι

Η αγαπημένη μας εποχή που συνδυάζει, ξεγνοιασιά, διακοπές και εκθαμβωτικά ηλιοβασιλέματα, έχει και τις ατάκες που της αναλογούν.
Οι καλύτερες ατάκες για το καλοκαίρι
Δύσκολα θα βρεις άνθρωπο που να μην αγαπά το καλοκαίρι. Κι ανα βρεις εδώ που τα λέμε μάλλον έχεις πέσει σε περίεργο, δεν εξηγείται αλλιώς. Βλέπεις το καλοκαίρι είναι η πλειοψηφούσα απάντηση στην ερώτηση της αγαπημένης μας εποχής. Πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά άραγε, όταν μιλάμε για την εποχή της ανεμελιάς, των διακοπών, της χρυσαφιάς αμμουδιάς και των καταγάλανων νερών. Πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά όταν μιλάμε για την εποχή των γλυκών φρούτων, των μελτεμιών, των ηλιοβασιλεμάτων, των θερινών σινεμά. Δεν θα μπορούσε, εμάς να ακούς και τους σπουδαίους καλλιτέχνες, που μας χάρισαν κάποιες υπέροχες ατάκες για το καλοκαίρι.

Στον καιρό της σποράς μάθε, στο θέρος δίδαξε, το χειμώνα απόλαυσε.

Γουίλιαμ Μπλέικ, Άγγλος ποιητής & ζωγράφος

Το καλοκαίρι είναι η ετήσια άδεια να είμαστε τεμπέληδες. Να μην κάνουμε τίποτα κι αυτό να μετρά για κάτι. Να ξαπλώνουμε στο γρασίδι και να μετράμε τ’ άστρα. Να καθόμαστε σε ένα κλαδί και να μελετάμε τα σύννεφα.

Regina Brett, Αμερικανίδα συγγραφέας

Ο χειμώνας είναι ένα χαρακτικό, η άνοιξη μια ακουαρέλα, το καλοκαίρι μια ελαιογραφία και το φθινόπωρο ένα μωσαϊκό όλων αυτών.

Stanley Horowitz, Αμερικανός συγγραφέας           

Καλοκαίρι· λίγες φλούδες στης κουζίνας το μαχαίρι.

Διονύσης Σαββόπουλος

Κάθε άνθρωπος, όπου πάει, κουβαλάει μαζί του ένα σύννεφο από βολικές πεποιθήσεις, που κινούνται μαζί του σαν μύγες σε μια μέρα του καλοκαιριού.

Μπέρτραντ Ράσελ, βρετανός φιλόσοφος

Είναι καλοκαίρι στην Ιρλανδία όταν η βροχή γίνεται πιο ζεστή.

Χολ Ρόουτς, ιρλανδός κωμικός

Μακρές περίοδοι ευτυχίας χάνονται κάποτε μέσα σε μια στιγμή, όπως σαρώνονται οι ζέστες του καλοκαιριού στην πρώτη καταιγίδα.

Βωβενάργκ, Γάλλος γνωμικογράφος

Α, καλοκαίρι, μεγάλη η χάρη σου που μας κάνεις να υποφέρουμε και να μας αρέσει.

Ράσελ Μπέικερ, Αμερικανός δημοσιογράφος

Ο κόσμος βγάζει φωτογραφίες του καλοκαιριού μην τυχόν πιστέψει κανείς ότι το έχασαν και για να αποδείξει ότι όντως υπήρξε.

Ρέι Ντέιβις, μέλος των Kinks.

Ο καθένας μας πρέπει να κρατάει λίγο καλοκαίρι, ακόμα και στο μέσον του χειμώνα.

Χένρι Ντέιβιντ Θόρο, Αμερικανός φιλόσοφος
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v