Θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Στα ύψη σκαρφαλώνει ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο, με τον καύσωνα να αναμένεται… διαρκείας. Ετοιμάσου για παραλία.
Θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο
Ξεκινά από σήμερα η άνοδος της θερμοκρασίας, που προβλέπεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, αύριο Σάββατο 23 Ιουλίου οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τις θερμές ώρες της ημέρας 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι μέγιστες τιμές της θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 39 με 40 βαθμούς, ενώ λόγω τοπικών συνθηκών (μικροκλίμα, καταβάτες άνεμοι) και ειδικότερα σε περιοχές στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας που δεν επηρεάζονται από θαλάσσιες αύρες η θερμοκρασία θα φθάσει τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. Πιο συγκεκριμένα θα επηρεαστούν περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη θα φθάσει τους 35 με 37 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι ίδιες περίπου θερμοκρασίες θα επικρατήσουν την Κυριακή και τη Δευτέρα, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας να αναμένεται στα ανατολικά ηπειρωτικά την Τρίτη. Ωστόσο στις πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς οι τιμές της θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα μάλιστα με τις προβλέψεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν για μεγάλο διάστημα. Αν και η εκτίμηση της διάρκειας της θερμής περιόδου εμπεριέχει σημαντική αβεβαιότητα, τα έως τώρα διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι η θερμή περίοδος αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον έως το τέλος του μήνα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v