Χάος από τις φωτιές στην Αττική: Στις φλόγες Γέρακας, Παλλήνη, Ανθούσα και Διώνη

Τη στιγμή που η φωτιά στην Πεντέλη υποχωρεί, μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Διώνη, Ντράφι, Παλλήνη δίνουν οι πυροσβέστες.
Χάος από τις φωτιές στην Αττική: Στις φλόγες Γέρακας, Παλλήνη, Ανθούσα και Διώνη
Περιουσίες σε κίνδυνο, φλόγες, χάος. Η φωτιά που ξέσπασε χθες στο Νταού Πεντέλης εξαπλώθηκε χάρη στους δυνατούς ανέμους σε διαφορετικά μέτωπα και οι παρακείμενες περιοχές έζησαν και ζουν έναν εφιάλτη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η φωτιά στην Πεντέλη βρίσκεται σε ύφεση, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, παρά μόνο μικρές εστίες σε Διώνη, Δασαμάρι, Ανθούσα, Πανόραμα Παλλήνης και Ντράφι.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι επιχειρήσεις πραγματοποιούνται υπό το συντονισμό της διυπουργικής ομάδας της Πολιτικής Προστασίας, ενώ πολύ ισχυρές δυνάμεις και 19 εναέρια μέσα συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης.

Οι συνθήκες σε κάθε περίπτωση παραμένουν εξαιρετικά δύσκολες λόγω των ισχυρών ανέμων, η ταχύτητα των οπαίων, στις μέγιστες τιμές της, ξεπέρασε και τα 100 χλμ την ώρα.

«Υπάρχουν κατεστραμμένα από τη φωτιά σπίτια και επιχειρήσεις σε Γέρακα, Ανθούσα και Παλλήνη. Το μέγεθος και τον ακριβή αριθμό τους θα γνωρίζουμε από αύριο», δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος της περιοχής Αθανάσιος Ζούτσος.

«Καταβάλλουμε προσπάθειες να οριοθετήσουμε την φωτιά στις περιοχές της Παλλήνης, της Ανθούσας, στη Διώνη και το Ντράφι, και να περιορίσουμε τις πολλές διάσπαρτες εστίες», τόνισε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. Όπως είπε, υπάρχει πρόβλεψη ότι μέχρι τις 5-6 το απόγευμα θα συνεχίσουν να πνέουν δυνατοί άνεμοι, αλλά στη συνέχεια αναμένεται να κοπάσουν.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της ΕΛΑΣ, κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο των περιοχών που επλήγησαν από την πυρκαγιά στην Πεντέλη.

Παράλληλα, ο ΔΕΔΔΗΕ επιθεωρεί και αποκαθιστά ήδη τις βλάβες που παρουσιάστηκαν στο δίκτυο του και τις κολώνες που κάηκαν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v