Ο εργοδότης της ζήτησε να καλύψει την κοιλιά της κι εκείνη παραιτήθηκε

Η Abigayle Canterbury από την Αλαμπάμα παραιτήθηκε από τη δουλειά μετά από υποδείξεις που δέχθηκε για να φορά ρούχα που καλύπτουν την κοιλιά της.
Ο εργοδότης της ζήτησε να καλύψει την κοιλιά της κι εκείνη παραιτήθηκε
Είναι σημαντικό όλοι να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια σε κάθε body shaming σχόλιο και κάθε αντίστοιχη συμπεριφορά που δέχονται άνθρωποι σε όλο τον κόσμο λόγω του σωματότυπού τους.

Για αυτό χειροκροτήσαμε την αντίδραση της Abigayle Canterbury από την Αλαμπάμα η οποία παραιτήθηκε από τη δουλειά της γιατί αισθάνθηκε ρατσισμό και διάκριση, καθώς έχει περιττά κιλά. Σύμφωνα με το βίντεο που ανέβασε στον TikTok λογαριασμό της –ο οποίος αριθμεί 1,1 εκατομμύριο ακολούθους- ο διευθυντής εξέφρασε τον προβληματισμό του για την εμφάνιση της, διαχωρίζοντάς την από τις υπόλοιπες υπαλλήλους του καταστήματος με καπνικά είδη που εργαζόταν η Abigayle.

Η TikToker ανέφερε ότι δεν υπήρχε dress-code στη δουλειά κι ήταν «η μόνη κοπέλα σε μεγάλο μέγεθος. Όλα τα άλλα κορίτσια είναι μικροκαμωμένα και πάντα φορούσαν ότι ήθελαν».

Η Abigayle είπε ακόμη στο βίντεο που ανέβασε πως «Είχα την εντύπωση ότι μπορούσα να φορέσω ένα crop top με κάποιο τζιν και ότι αυτό δεν θα ήταν μεγάλο θέμα». Παρόλα αυτά ο διευθυντής της, της έστειλε μήνυμα που έγραφε: «Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης μου μίλησε χθες για τα ρούχα σου. Είπε σε παρακαλώ να ντύνεσαι πιο ωραία και να καλύπτεις την κοιλιά σου. Ευχαριστώ».

Η Abigayle απάντησε στον διευθυντή της, ζητώντας περαιτέρω διευκρινήσεις σχετικά με το τι ακριβώς σημαίνει το «καλύτερο ντύσιμο». Εκείνος της απάντησε: «Απλώς να καλύπτεις όλο το σώμα σου, αυτό εννοεί».

Οι κανόνες ενδυμασίας φαίνεται πως ίσχυαν ωστόσο μόνο για τη μεγαλόσωμη κοπέλα

 «Κυριολεκτικά, την επόμενη κιόλας μέρα που μπήκα μέσα, η κολλητή μου φορούσε ένα πολύ χαριτωμένο ρούχο. Μου άρεσε και της το είπα. Τη ρώτησα αν της είπαν τίποτα και μου απάντησε, “όχι, απολύτως τίποτα”». Πήγε και ρώτησε, μετά από αυτό, κι άλλη γυναίκα συνάδελφό της, που της είπε και αυτή το ίδιο: «Φορούσε ρούχα που, σύμφωνα με αυτούς, ήταν απλώς ακατάλληλα» συμπλήρωσε η Abigayle.

 «Ήθελα απλώς να υπάρχει ίδια μεταχείριση, ήθελα να μπορώ να φοράω αυτό που ένιωθα άνετα, όπως όλοι οι άλλοι» είπε στο βίντεο κλείνοντας η νεαρή κοπέλα ανακοινώνοντας παράλληλα την παραίτηση της.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v