«Με τη χάρη του Θεού πρόσφερα βότανα εκεί που η συμβατική επιστήμη δεν μπορούσε», λέει στη δίκη του ο δήθεν γιατρός

Αμετανόητος εμφανίστηκε σήμερα στην απολογία του ο ψευτογιατρός γνωστός ως “Dr. Kontos” που πήρε στον λαιμό του απεγνωσμένο κοσμάκη.
«Με τη χάρη του Θεού πρόσφερα βότανα εκεί που η συμβατική επιστήμη δεν μπορούσε», λέει στη δίκη του ο δήθεν γιατρός
Επί οκτώ μήνες οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου άκουσαν τους δεκάδες μάρτυρες μίας από τις πιο συγκλονιστικές υποθέσεις που έχουν φθάσει ποτέ στην ελληνική Δικαιοσύνη η οποία αφορά δώδεκα ανθρωποκτονίες, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικων παιδιών, και δεκατέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονιών βαριά πασχόντων ασθενών.

Πρωταγωνιστής ο “Dr. Kontos”, ένας άνθρωπος χωρίς την παραμικρή σχέση με την ιατρική, που επί σειρά ετών, με την βοήθεια μίας ομάδας προσώπων, προσποιούμενος τον κορυφαίο επιστήμονα χρεώνεται ότι οδήγησε είτε στον θάνατο είτε σε σοβαρότατες βλάβες τα θύματα του.

 Ο εμφανιζόμενος ως διακεκριμένος ογκολόγος ή νευρο-ογκολόγος, που υποσχόταν ίαση σε καρκινοπαθείς και ασθενείς με βαριές νοσήσεις κλήθηκε να λογοδοτήσει για τα πεπραγμένα του.

Πεπραγμένα, που σύμφωνα με τη δικογραφία, έτυχαν της συνδρομής άλλων 16 συγκατηγορουμένων τού "Dr Kontos" γιατρών, στελεχών συγκεκριμένης κλινικής, μίας μοναχής και άλλων, που φέρονται να ενίσχυαν σε ασθενείς την πεποίθηση ότι ο "ψευτογιατρός" ήταν υψηλού επιστημονικού κύρους.

«Σήμερα μετά από τόσο καιρό βρίσκομαι στη θέση να μπορώ να απολογηθώ. Δε θα πω ότι είμαι άγιος και δεν έκανα λάθη αλλά, σίγουρα, δεν είμαι δολοφόνος. Είχα την τύχη και την ευλογία να γεννηθώ μέσα σε χριστιανική οικογένεια. Ο πατέρας μου ήταν ψάλτης και μητέρα μου διακονούσε το ναό όπως μπορούσε. Έμαθα να είμαι από μικρό παιδί άνθρωπος της προσφοράς και να προσπαθώ να κάνω το καλό στους τριγύρω μου», ανέφερε στην απολογία του.

«Έμαθα να είναι άνθρωπος της προσφοράς. Σε όλα τα μοναστήρια, η ιατρική που ασκούν είναι τα βότανα. Εκεί άρχισα να μαθαίνω τα βότανα από τον προπάππου μου. Είχε σπουδάσει ιατρική στο εξωτερικό. Θυμάμαι σαν παιδί να έχω εικόνες του παππούλη, με τους φίλους του που ερχόταν κόσμος να τους θεραπεύσει με βότανα. Εκείνος με πήρε από το χεράκι και μου έμαθε θα βότανα. Παράλληλα από δέκα χρονών άρχισα να πηγαίνω στο Άγιο Όρος. Εκεί όπως γνωρίζετε χρησιμοποιούν τα βότανα. Εκεί αντάλλασσα γνώσεις με μοναχούς. Κάποια στιγμή αυτά που ήξερα εγώ λόγω της εμπειρίας του παππούλη αλλά και επειδή είχαν θητεύσει κοντά σε δύο κορυφαίους βοτανολόγους από το Πήλιο. Εμένα ο Θεός μου είχε δώσει ένα χάρισμα να γνωρίζω καλά τα βότανα. Ποτέ δεν έπαιρνα χρήματα ωστόσο», πρόσθεσε.

Μάλιστα ανέφερε πως ποτέ δεν πήρε χρήματα από μοναχούς ή μοναχές και ποτέ δεν υποσχέθηκε σε κανένα ότι μπορεί να γίνει καλά με βότανα από ανίατες νόσους. «Πίστευα και πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να γίνει καλά με τη δύναμη του Θεού. Πιστεύω ότι υπάρχει ένα βότανο για κάθε νόσο που μπορεί να την θεραπεύσει, αυτό το έχει πει ο Θεός που βρίσκεται πάνω σας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε μάλιστα πως δεν είχε καμία πρόσθεση να σκοτώσει οποιοδήποτε, ότι δε ζητούσε από τους ασθενείς να διακόψουν τη θεραπεία τους και πως η βοτοναθεραπεία είναι αναγνωρισμένη από τον ΠΟΥ.

Σε ερώτηση του Προέδρου: «Γιατί δεν αφήνατε στον Θεό τα πράγματα και παρεμβαίνετε;», ο κατηγορούμενος απάντησε:

«Κύρια πρόεδρε αυτοί ήρθαν και με βρήκαν. Δεν βρήκα εγώ κανένα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ, Documento

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v