Καταζητείται άνδρας που εξαφανίστηκε αφού πληρώθηκε από λάθος 286 φορές τον μισθό του

Ένας μισθωτός στη Χιλή πληρώθηκε κατά λάθος κάτι παραπάνω από 170.000 ευρώ, κι ενώ υποσχέθηκε πως θα επιστρέψει τα λεφτά, τα πήρε και εξαφανίστηκε.
Καταζητείται άνδρας που εξαφανίστηκε αφού πληρώθηκε από λάθος 286 φορές τον μισθό του
Εντάξει τώρα, ας είμαστε αντικειμενικοί: Έστω ότι δουλεύεις για τον βασικό, κι έχεις φάει τα νιάτα σου στη δουλειά, μέχρι που μια ωραία πρωία ανοίγεις το web banking και ανακαλύπτεις ότι σου έχουν βάλει κατά λάθος 286 μισθούς. Είναι μεγάλος ο πειρασμός να τους πάρεις και να εξαφανιστείς, δεν είναι;

Ε, αυτό έκανε και ένας υπάλληλος από την Χιλή, αν και όχι αμέσως: Όταν το λογιστήριο της εταιρείας του κατάλαβε το λάθος, του ζήτησε να επιστρέψει τους 285 μισθούς που δεν έπρεπε να έχει πάρει, κι εκείνος μάλιστα φέρεται να υποσχέθηκε πως θα το κάνει.

Μετά απ’ ό,τι φαίνεται τα ζύγισε, και όχι μόνο δεν ξαναεμφανίστηκε στη δουλειά, αλλά εξαφανίστηκε από προσώπου γης, με αποτέλεσμα η εταιρεία τώρα να διεκδικεί τα χρήματά της μέσω της νομικής οδού, αφού εις μάτην τον αναζήτησαν παντού και του έστειλαν δεκάδες μηνύματα στο Whatsapp.

Όσο για το πόσα ήταν τα λεφτά που πήρε; Ο μισθός του ήταν λίγο πάνω από τον βασικό της Χιλής, στα 500.000 πέσος ή περίπου 515€, και το ποσό που πήρε 165.398.851 πέσος, τα οποία αντιστοιχούν σε λίγο παραπάνω από 170.000 ευρώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v