Ο Κούγιας ανέλαβε την υπόθεση της δολοφονίας του χιμπατζή στο Αττικό Πάρκο

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπόθεση της δολοφονίας του χιμπατζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο σαν νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Φιλοζωικών Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού.
Ο Κούγιας ανέλαβε την υπόθεση της δολοφονίας του χιμπατζή στο Αττικό Πάρκο
Κλιμάκιο της Περιφέρειας βρέθηκε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο προκειμένου να κάνει αυτοψία σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο χιμπατζής «Μπαζού» οδηγήθηκε σε θανάτωση. Το κλιμάκιο θα ασχοληθεί και με τη διερεύνηση της διαφυγής του «Μπαζού» από έναν χώρο μάλιστα που είχε περίφραξη με ηλεκτροφόρα καλώδια.

Ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είναι νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Φιλοζωικών Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού είναι εκείνος που ανέλαβε την υπόθεση μιλώντας για αυτή σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Υπάρχουν τα εξής ερωτήματα: Εάν έκαναν ότι πρέπει να κάνουν, πως διέφυγε ο δυστυχής χιμπατζής; Γιατί το ότι διέφυγε ο χιμπατζής είναι αυταπόδεικτο, δεν το αμφισβητεί κανείς. Έφυγε από ένα χώρο που ήταν ασφαλισμένος» ανέφερε ο κ. Κούγιας.

 «Η πρώτη και απόλυτη ενημέρωση που έχω είναι ότι υπάρχουν ειδικές προβλέψεις για αυτές τις περιπτώσεις και υπάρχουν τα μέσα ώστε σήμερα ο δυστυχής χιμπατζής να ήταν στη ζωή.» πρόσθεσε ακόμη ο ποινικολόγος.

Ο κ. Κούγιας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην περίπτωση ιαγουάρων που είχαν διαφύγει και θανατωθεί.

Στο Mega, μίλησε και η κτηνίατρος Άννα Κατωγυρίτη υπογραμμίζοντας πως όταν ένα άγριο ζώο δραπετεύσει από κάποιον ζωολογικό κήπο η ύψιστη προτεραιότητα είναι να προφυλαχτεί η ανθρώπινη ζωή. «Ένα καταφύγιο άγριων ζώων μέσα στην ζούγκλα είναι διαφορετικό από ένα ζωολογικό κήπο που βρίσκεται μέσα σε ένα αστικό κέντρο», τόνισε συγκεκριμένα.

«Νομίζω ότι οι ζωολογικοί κήποι που είναι ανθρωποκεντρικά ιδρύματα και δεν συμφωνώ με την ύπαρξή τους έχουν άλλες προτεραιότητες. Δηλαδή θα δώσουν προτεραιότητα στο αν εκτίθεται η ανθρώπινη ζωή όταν δραπετεύσει ένα ζώο. Βάσει των πρωτοκόλλων που υπάρχουν από τις διεθνείς ενώσεις για ζωολογικούς κήπους και ενυδρεία,  η θανάτωση του ζώου, η εξουδετέρωση -μία λέξη με την οποία δεν συμφωνώ- είναι μέσα στο πρωτόκολλο. Το αν όμως πράγματι έκαναν τα πάντα για το ηρεμήσουν το ζώο αυτό δεν το ξέρω και αυτή είναι η δουλειά των πραγματογνωμόνων, για να διαπιστώσουν αν πράγματι έκαναν κάθε προσπάθεια», κατέληξε η κα Κατωγυρίτη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v