Χειρόφρενο σε λεωφορεία και τρόλεϊ σήμερα

Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ απεργούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παράταση της σύμβασης του ΟΑΣΑ με τα ΚΤΕΛ.
Χειρόφρενο σε λεωφορεία και τρόλεϊ σήμερα
24ωρη απεργία κήρυξαν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ για σήμερα Τετάρτη 29 Ιουνίου, αντιδρώντας για την παράταση της σύμβασης του οργανισμού με τα ΚΤΕΛ, για άλλον ένα χρόνο.

«Είναι αδιανόητο, χωρίς καμία ενημέρωση των εργαζομένων, να γίνεται “σχεδιασμός” του συγκοινωνιακού έργου με συνέχιση εκχώρησης των ΚΤΕΛ, γεγονός που κάθε άλλο παρά τον δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών προάγει», αναφέρει το σωματείο στην ανακοίνωσή του.

Στις 11.00 το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΑ από το συνδικάτο των εργαζομένων, με αίτημα να μην παραταθεί η σύμβαση με τα ΚΤΕΛ.

Η σύμβαση, που ισχύει από τον Οκτώβριο του 2020, και θα έληγε το ερχόμενο φθινόπωρο, προβλέπει την μίσθωση 60 λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΑ προς τα ΚΤΕΛ Αττικής, που με τη σειρά του υπεκμισθώνει μέρος των δρομολογίων στα ΚΤΕΛ Κορίνθου, Θηβών και Εύβοιας.

Όπως διαβάζουμε στο Athens Transport, η εν λόγω μίσθωση είχε παρουσιαστεί τον Οκτώβριο του 2020 ως προσωρινή λύση για την εξασφάλιση περισσότερων οχημάτων μέχρι την αγορά νέων, λόγω των συνθηκών του κορωνοϊού.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v