Λάρισα: Μητέρα κρατούσε κλεισμένη την κόρη της για 42 χρόνια!

Συγκλονίζει η ιστορία μιας γυναίκας στη Λάρισα, που βρέθηκε να ζει κλεισμένη για 42 ολόκληρα χρόνια στο διαμέρισμα της μητέρας της.
Λάρισα: Μητέρα κρατούσε κλεισμένη την κόρη της για 42 χρόνια!
Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η είδηση που μεταδίδει η εφημερίδα Ελευθερία, σύμφωνα με την οποία μια 51χρονη κόρη ζούσε για 42 ολόκληρα χρόνια κλεισμένη μέσα στο σπίτι, μαζί με τη μητέρα της.

Η 76χρονη συνταξιούχος μητέρα, βρέθηκε νεκρή στην είσοδο του σπιτιού της ενώ επέστρεφε από την αγορά και αφού εντοπίστηκε, η έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας αποκάλυψε το οικογενειακό αυτό «μυστικό».

Η 51χρονη κόρη της, είχε να βγει από το σπίτι από τα 9 της έτη.

Με εισαγγελική εντολή, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων κλήθηκε και διερευνά ήδη τις συνθήκες διαβίωσης της 51χρονης η οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται να έχει αντίληψη της κατάστασης.

Η κοινωνική διερεύνηση της υπόθεσης κρίθηκε επιβεβλημένη από την Εισαγγελία Λάρισας, προκειμένου να απαντηθούν ερωτήματα που, μεταξύ άλλων, έχουν να κάνουν με τους λόγους για τους οποίους η οικογένεια της 51χρονης την κρατούσε κλεισμένη στο διαμέρισμα, σε κεντρική συνοικία της Λάρισας.

Όπως εξηγεί στο protothema.gr ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Λάρισας Σωτήρης Βούλγαρης, το περιβάλλον στο οποίο βρέθηκε να ζει η κόρη δεν παραπέμπει σε καμία περίπτωση σε αντίστοιχες περιπτώσεις που έχουν απασχολήσει το πανελλήνιο:

«Η υπηρεσία από το Σάββατο που αποκαλύφθηκε η υπόθεση έτρεξε να βοηθήσει και να υποστηρίξει την 51χρονη γυναίκα που βρέθηκε μέσα στο διαμέρισμα. Προσπαθούμε να την προστατέψουμε και να μάθουμε από εκείνη όλα αυτά που συνέβαιναν στο σπίτι της, ώστε να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα. Η κοπέλα βρίσκεται υπό την προστασία και την εποπτεία και του ευρύτερου οικογενειακού της περιβάλλοντος. Όλοι θα βοηθήσουμε ώστε να της παρασχεθεί η μεγαλύτερη δυνατή προστασία και ποιότητα ζωής, όπως προβλέπεται αυτό από τις κοινωνικές υπηρεσίες», ανέφερε.

«Το σπίτι ήταν περιποιημένο, με οικονομικές δυνατότητες η οικογένεια, η οποία προστάτευε το παιδί που αντιμετώπιζε κάποια θέματα. Μιλάμε για μια μάνα που ζούσε με το παιδί της, το οποίο αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα με αποτέλεσμα να το συντηρεί και να το προστατεύει μόνη της. Αυτό που θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε είναι αν ο εγκλεισμός αυτός του παιδιού ήταν βίαιος ή ηθελημένος. Στο σημείο όπου ζούσαν υπάρχει ισχυρή γειτονιά που γνώριζε τι συνέβαινε, ένα τέτοιο περιστατικό δεν κρύβεται. Το παιδί σίγουρα παρακολουθούνταν από γιατρούς και σίγουρα κάποιες ιατρικές δομές θα είχε επισκεφτεί», πρόσθεσε.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v