10 θαύματα της φύσης που δεν πιστεύεις ότι υπάρχουν

Ζούμε σε έναν κόσμο μαγικό, όσο και αν δεν του φαίνεται. Από την Ισλανδία μέχρι την Αλάσκα, ταξιδεύουμε σε δέκα φαντασμαγορικά μέρη που το αποδεικνύουν.
10 θαύματα της φύσης που δεν πιστεύεις ότι υπάρχουν

Η φυσική ομορφιά του πλανήτη μας είναι συγκλονιστική. Από τις ιαματικές πηγές και τις αλυκές μέχρι τα βουνά και τις σπηλιές πάγου, ο κόσμος μας είναι γεμάτος με εντυπωσιακά θαύματα της φύσης που ξεχειλίζουν από χρώματα.

Δες παρακάτω μερικά που σε κάνουν να απορείς αν όντως είναι αληθινά

Το καλειδοσκοπικό Fly Geyser στην έρημο Black Rock της Νεβάδα είναι ένα εντελώς μοναδικό θέαμα που σε αφήνει με το στόμα ανοικτό. Στη δεκαετία του 1960, μια εταιρεία γεωθερμικής ενέργειας έκανε γεωτρήσεις στην τοποθεσία με την ελπίδα να βρει μια χρησιμοποιήσιμη πηγή ενέργειας. Το νερό που βρήκαν οι εργάτες δεν ήταν αρκετά ζεστό, όμως δεν κατάφεραν να σφραγίσουν σωστά το άνοιγμα που έκαναν. Σήμερα, ο θερμοπίδακας εξακολουθεί να εκτοξεύει νερό και ατμό, ενώ τα λαμπερά χρώματα του σχηματίζονται από τα φύκια με τα οποία καλύπτεται.



Τα Highlands της Ισλανδίας είναι γνωστά για τις ιαματικές πηγές και τα φιόρδ που μοιάζουν με καθρέφτες, αλλά η περιοχή Landmannalaugar δεν μοιάζει με τίποτα άλλο στον κόσμο.



Εξίσου απόκοσμες και μαγευτικές, αυτές οι σπηλιές πάγου βρίσκονται λιγότερο από 19 χλμ. μακριά από την πόλη Τζούνο στην Αλάσκα.



Αυτές οι υπέροχες βεράντες ρυζιού στην κομητεία Yuanyang της Κίνας αποτελούν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 2013.



Μέσα στο Εθνικό Φυσικό Πάρκο Sierra de La Macarena στην Κολομβία, ο ποταμός Caño Cristales έχει το παρατσούκλι του Ποταμού των Πέντε Χρωμάτων και εντυπωσιάζει.



Μια από τις πιο ελκυστικές περιοχές της Αμερικής, το Palouse είναι μια γεωργική περιοχή, η οποία περιλαμβάνει επίσης τμήματα του Αϊντάχο, διάσημη για τα φωτογενή χωράφια που λαμπυρίζουν σε αποχρώσεις του μωβ και του πράσινου.




Τα βουνά με την απόχρωση του ουράνιου τόξου στο Εθνικό Γεωπάρκο Zhangye μοιάζουν με ζωγραφιά. Μέρος ενός Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, αυτός ο εκπληκτικός σχηματισμός δημιουργήθηκε από φυσική διάβρωση, όταν στρώματα άμμου, λάσπης, σιδήρου και ορυκτών ενώθηκαν για να δημιουργήσουν ένα καλειδοσκόπιο χρωμάτων.




Το πιο διάσημο φυσικό θαύμα του Μαυρικίου, οι Επτά Χρωματιστές Γες είναι πολύχρωμοι αμμόλοφοι που περιβάλλονται από ένα πυκνό τροπικό δάσος. Πιστοί στο όνομα τους, οι αμμόλοφοι είναι κόκκινοι, καφέ, βιολετί, πράσινοι, μπλε, μοβ και κίτρινοι.

 


Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος είναι τόσο απέραντος που μπορεί κανείς να τον δει από το διάστημα. Είναι το μεγαλύτερο σύστημα υφάλων στον κόσμο και αποτελείται από σχεδόν 3.000 υφάλους.



Η κοιλάδα Jiuzhaigou της Κίνας βρίσκεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO για πολλούς λόγους και η λίμνη Five Flower είναι ίσως το πιο εκθαμβωτικό αξιοθέατο της. Αυτή η γαλήνια λίμνη θεωρείται ιερή από πολλούς ντόπιους, χάρη στα χρώματα που εναλλάσσονται και στο γεγονός ότι δεν παγώνει, ακόμη και το χειμώνα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v