ΤikToker δωρίζει το μητρικό της γάλα σε μητέρες που δεν έχουν

Η έλλειψη βρεφικής φόρμουλας που παρατηρείται στις ΗΠΑ έχει αρχίσει να καταπολεμάται με έναν ανέλπιστο τρόπο.
ΤikToker δωρίζει το μητρικό της γάλα σε μητέρες που δεν έχουν
Καθώς οι ελλείψεις σε βρεφική φόρμουλα στις ΗΠΑ δεν φαίνονται να έχουν τέλος, η TikToker και νέα μαμά Λούσι Φινκ έρχεται να βοηθήσει μαμάδες και μωρά που έχουν ανάγκη, δωρίζοντας το μητρικό της γάλα και ευχαριστώντας τους χιλιάδες ακολούθους της σε TikTok και Instagram που την ενέπνευσαν.

«Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να δώσω γάλα», εξηγεί η ίδια. «Ποτέ δεν είχα γνωρίσει κάποια που να το κάνει». Η Φινκ μοιράζεται το ταξίδι της μητρότητας στους λογαριασμούς της στα social media, από τότε που γεννήθηκε ο Milo, τον περασμένο Νοέμβριο. Ξεκίνησε από την διαδικασία του τοκετού και συνέχισε στη ζωή μετά τη γέννηση, αλλά όταν έφτασε η στιγμή να ταΐσει τον Milo, διαπίστωσε ότι η άντληση μητρικού γάλακτος ήταν ένα μεγάλο μυστήριο. «Οι άνθρωποι δεν μοιράζονται πολλές λεπτομέρειες σχετικά» δήλωσε. Έτσι, ξεκίνησε να ανεβάζει μια σειρά βίντεο με τον τίτλο "Pump with Me".

@luciebfink Pump with me (part 1). 🍼 #pumping #breastfeed #nursing #pump #pumpingmom #pumpingmama #wirelesspump #powerpumping #fyp #newmom #momtiktok ♬ original sound - Lucie Fink


«Αυτό ήταν κάτι που δεν είχα ξαναδεί. Και το κοινό μου το βρήκε συναρπαστικό» λέει η ίδια, προσθέτοντας ότι το γάλα άρχισε να συσσωρεύεται στην κατάψυξή της. «Το μόνο που ήξερα ήταν ότι το σώμα μου παρήγαγε περισσότερο γάλα από αυτό που έπινε ο γιος μου σε μια μέρα», εξηγεί.

Οι followers της την ενθάρρυναν να μην σπαταλήσει το γάλα και να το δωρίσει. Η ίδια δήλωσε ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει πως μπορούσε να δώσει μητρικό γάλα. Ξεκίνησε τη διαδικασία με γκουγκλάροντας «πώς να δωρίσω το μητρικό μου γάλα».

Αφού βρήκε τη New York Milk Bank, πέρασε από τηλεφωνικό έλεγχο, ηλεκτρονική αίτηση και εξέταση αίματος. Η Φινκ χρειάστηκε επίσης να δώσει άδεια στην τράπεζα γάλακτος για πρόσβαση στα ιατρικά αρχεία της ίδιας και του Μίλο.

Ενώ η Φινκ ξεκίνησε να δωρίζει το γάλα της πριν από την έλλειψη φόρμουλας, λέει ότι με την τρέχουσα κατάσταση, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. «Είναι σημαντικό να ξέρετε ότι το γάλα που κάθεται στην κατάψυξή σας θα ταΐσει ένα παιδί που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή, ειδικά εκείνα τα πραγματικά μικρά μωρά στις ΜΕΘ που κινδυνεύουν λόγω του μεγέθους και της ηλικίας τους», είπε.

Η ανταπόκριση στις δωρεές της ήταν «συντριπτικά θετική και ισχυρή», είπε η Fink, και ελπίζει ότι θα εμπνεύσει και άλλους να κάνουν το ίδιο. «Η διαδικασία ήταν πραγματικά πολύ εύκολη και απλή, αν και ακούγεται κάπως τρομακτικό».

Έχει επίσης ένα μήνυμα για τις μητέρες που αγωνίζονται να ταΐσουν τα μικρά παιδιά τους αυτή τη στιγμή: «Εάν επηρεάζεστε από την έλλειψη φόρμουλας, υπάρχουν άνθρωποι και τρόποι για να συνδεθείτε με αυτούς τους ανθρώπους που έχουν. απάντηση στο πρόβλημά σας. Υπάρχει βοήθεια στην κοινότητά σας».

Πηγή: CNN 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v