Η πρώτη παραλία της Αττικής όπου απαγορεύεται το κάπνισμα

Οι Μαρίκες στη Ραφήνα θα είναι η πρώτη παραλία της Αττικής με αντικαπνιστικό χαρακτήρα.
Η πρώτη παραλία της Αττικής όπου απαγορεύεται το κάπνισμα
Σε νευριάζουν τα αποτσίγαρα στην παραλία; Λογικό. Θες να κάνεις το μπάνιο σου χωρίς να υπάρχει ούτε μια ψυχή δίπλα σου – ή και παραδίπλα – που να καπνίζει; Δεκτό.

Σημείωσε λοιπόν πως μετά τη Σέριφο και η Ραφήνα θα αποκτήσει την δική της smoke-free παραλία. Αυτό αποκάλυψαν ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας (ΟΛΡ) κα. Δέσποινα Γκικάκη, το πρωί της Πέμπτης κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου για το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Μικρές Πράξεις, Μεγάλα Εγκλήματα».

Όπως μεταδίδει το Irafina.gr, ο κ. Μπουρνούς ανέφερε πως ολοκληρώνεται η διαδικασία για την παραχώρηση των παραλιών Κόκκινο Λιμανάκι και Μαρίκες από τον ΟΛΡ στον Δήμο, ενώ ανέφερε πως o ΟΛΡ σε συνεργασία με τον Δήμο, πήρε την απόφαση για την μετατροπή της παραλίας Μαρίκες σε smoke-free και ο δήμος θα εφαρμόσει το μέτρο όταν η παραλία περάσει στην δικαιοδοσία του.



Με τη σειρά της, η κα Γκικάκη ανέφερε πως είναι μεγάλη χαρά να μετατραπούν οι Μαρίκες, που είναι προστατευόμενη περιοχή, σε smoke-free παραλία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v