«Στοπ» στη μουσική στην παραλιακή και από τον Δήμο Βάρης – Βούλας - Βουλιαγμένης

Άλλος ένας δήμος του παραλιακού μετώπου παίρνει μέτρα κατά της ηχορύπανσης τις βραδινές ώρες.
«Στοπ» στη μουσική στην παραλιακή και από τον Δήμο Βάρης – Βούλας - Βουλιαγμένης
Μετά τον Άλιμο, ακόμα ένας δήμος της Παραλιακής παίρνει αυστηρά μέτρα κατά του «σαματά» που επικρατεί το βράδυ στα μαγαζιά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και μετά από τη σχετική εισήγηση του δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, προχώρησε στην ψήφιση νέου κανονισμού λειτουργίας της πόλης για την προστασία από οχλούσες δραστηριότητες και ηχορύπανση.

Βάσει του νέου κανονισμού, αποφασίστηκε η απαγόρευση παράτασης του ωραρίου λειτουργίας μουσικής στις επιχειρήσεις εντός σχεδίου πόλεως και του οικιστικού ιστού, μετά το προβλεπόμενο ωράριο, το οποίο λήγει στις 23:00 το καλοκαίρι και στις 22:00 το χειμώνα. Σε περίπτωση παράβασης του ωραρίου, προβλέπεται η άμεση επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ από τη Δημοτική Αστυνομία.

Ο νέος κανονισμός περιορίζει την όχληση των κατοίκων από την κατάχρηση των βεγγαλικών, καθώς απαγορεύει την καύση μετά τις 23:00, ενώ επιτρέπει αποκλειστικά τη χρήση αθόρυβων ή χαμηλού θορύβου βεγγαλικών τις υπόλοιπες ώρες. Στους παραβάτες προβλέπεται η επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από Ελεύθερο Τύπο

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v