Πάροχος επέστρεψε ρήτρα αναπροσαρμογής 987 ευρώ!

Μετά από έντονα παράπονα καταναλωτή, για πρώτη φορά πάροχος ηλεκτρικού ρεύματος επέστρεψε ρήτρα αναπροσαρμογής που άγγιζε τα 1000 ευρώ.
Πάροχος επέστρεψε ρήτρα αναπροσαρμογής 987 ευρώ!
Τελικά οι αντιδράσεις φαίνεται πως πιάνουν τόπο και στα εξωφρενικά ποσά που καλούνται να πληρώσουν για τους λογαριασμούς ρεύματος Έλληνες καταναλωτές λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega παρουσιάστηκε η πρώτη περίπτωση παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας ο οποίος επέστρεψε τα χρήματα σε καταναλωτή, έπειτα από πολύ έντονες αντιρρήσεις του τελευταίου, ο οποίας αρνιόταν να πληρώσει το δυσθεώρητο ύψος της ρήτρας αναπροσαρμογής που έφτασε σχεδόν τα 1.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα ανέφερε στο Κοινωνία Ώρα MEGA ότι ο πάροχος ύστερα από μεγάλες αντιδράσεις του πελάτη του μηδένισε ρήτρα άνω των 900 ευρώ και επέστρεψε χρήματα στον καταναλωτή.

«Είναι πρόβλημα αυτό με τους λογαριασμούς. Τώρα έχουμε την παρέμβαση για επιστροφή έως 600 ευρώ, αλλά εξακολουθεί να είναι πρόβλημα. Έχουμε ένα καλό νέο. Πάροχος μετά τις αντιρρήσεις, όχι μόνο έβγαλε τη ρήτρα αναπροσαρμογής, αλλά επιστρέφει τα χρήματα στον καταναλωτή. Ζήτησαν και συγνώμη για την ταλαιπωρία και την αναστάτωση. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει», τόνισε η κ. Νούκα.

«Η ρήτρα αναπροσαρμογής ήταν 987,12 ευρώ, κάναμε τις αντιρρήσεις και επιστράφηκε το ποσό. Χρέωσαν μια ρήτρα αναπροσαρμογής εκεί που δεν έπρεπε να χρεώσουν. Είπαμε τους τεκμηριωμένους ισχυρισμούς μας και έμεινα έκπληκτη που μας γύρισαν χρήματα πίσω. Μέχρι τώρα αφαιρούσαν μόνο τη ρήτρα, αλλά τώρα επιστρέφονται και τα χρήματα και δε χρειάζεται ο άνθρωπος να πάει στα δικαστήρια», κατέληξε η κ. Νούκα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v