Σκυλακάκης «14-15 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση των 600€»

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ.Σκυλακάκη η πλατφόρμα για την επιδότηση ρεύματος μέχρι 600€ θα ανοίξει σε λίγες μέρες.
Σκυλακάκης «14-15 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση των 600€»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει την έκτακτη επιδότηση ρεύματος για τους καταναλωτές, με το ποσό της να φτάνει έως και τα 600€ ανά περίσταση.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης μίλησε επί του θέματος στον Ant1: «Η προσπάθεια είναι να ανοίξει η πλατφόρμα στις 14-15 Ιουνίου. Θα μείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για περίπου 15 ημέρες, ώστε να κάνουν αιτήσεις όλα τα νοικοκυριά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ανέφερε ότι «Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αν το ποσό του οικογενειακού εισοδήματος για τους δικαιούχους θα είναι καθαρό και όχι μεικτό, αυτό θα το δούμε τις επόμενες ημέρες», διευκρινίζοντας πως «για το βοήθημα θα ληφθούν υπόψη τα στοιχεία εισοδήματος που αφορούν το 2020, για να είναι ομοιόμορφη η κρίση του Κράτους για το ύψος της βοήθειας».

Υπογράμμισε ωστόσο ότι «σε περίπτωση νοικοκυριών που έχουν κοινό ρολόι, η επιδότηση θα πάει σε ένα ΑΦΜ. Αν γίνουν αιτήσεις πχ από δύο, το ποσό θα μοιραστεί. Αν γίνουν αιτήσεις από πάνω από ένα νοικοκυριά, το ποσό θα δοθεί στην χρονολογικά πρώτη αίτηση που θα κατατεθεί».

Σχετικά με το θέμα των επιχειρήσεων ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι: «οι επιχειρήσεις θα έχουν μια μείωση στους λογαριασμούς τους από την εφαρμογή των μέτρων αναδρομικά για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2022. Μιλάμε για ένα εκατομμύριο κόσμο, που τους επόμενους μήνες θα δει τους μειωμένους λογαριασμούς ρεύματος βάσει των μέτρων συν τα αναδρομικά».

«Εγώ έχω την πλήρη εικόνα. Δεν είναι μόνο θέμα της ΕΕ η απόφαση για την μείωση φόρων ή για την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα. Είναι και θέμα χρέους. Η Ελλάδα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο χρέος. Η Ελλάδα βρίσκεται ένα σκαλί κάτω από την επενδυτική βαθμίδα και ο πιο σκληρός κριτής μας είναι οι αγορές, γιατί αν χαθεί η επαφή με αυτές, η χώρα θα το πληρώσει για μια δεκαετία», κατέληξε ο Αναπληρωτής Υπουργός.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v