1 εκατομμύριο φυτά κάνναβης μοιράζουν στην Ταϊλάνδη για καλλιέργεια

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε τη δωρεάν διάθεση φυτών κάνναβης για κατ’ οίκον καλλιέργεια στους πολίτες.
1 εκατομμύριο φυτά κάνναβης μοιράζουν στην Ταϊλάνδη για καλλιέργεια
Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα διανείμει ένα εκατομμύριο δωρεάν φυτά κάνναβης σε νοικοκυριά σε όλη τη χώρα τον Ιούνιο για να σηματοδοτήσει την εφαρμογή ενός νέου μέτρου που επιτρέπει στους ανθρώπους να καλλιεργούν κάνναβη στο σπίτι.

Ο υπουργός Υγείας Anutin Charnvirakul ανακοίνωσε τα σχετικά σε μια ανάρτηση στο Facebook στις 8 Μαΐου, όπου εξέφρασε την πρόθεσή του να καλλιεργηθούν τα φυτά κάνναβης σαν «οικιακές καλλιέργειες».

Ο νέος κανονισμός, που τίθεται σε ισχύ στις 9 Ιουνίου, θα επιτρέπει στους ανθρώπους να καλλιεργούν φυτά κάνναβης στο σπίτι αφού ειδοποιήσουν την τοπική τους κυβέρνηση, αλλά τα φυτά θα πρέπει να είναι ιατρικής ποιότητας και να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για ιατρικούς σκοπούς.

Επιπλέον, η κάνναβη δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς σκοπούς χωρίς περαιτέρω άδειες.

Σε μια περιοχή διαβόητη για τις σκληρές ποινές στα παράνομα ναρκωτικά, η Ταϊλάνδη έγινε η πρώτη χώρα στη Νοτιοανατολική Ασία το 2018 που νομιμοποίησε την κάνναβη για ιατρική έρευνα και χρήση.

Αξιωματούχοι της Ταϊλάνδης ελπίζουν ότι μια μεγάλη νέα βιομηχανία κάνναβης θα ανθίσει, όχι μόνο θα παράγει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια απευθείας κάθε χρόνο, αλλά και θα προσελκύει ξένους τουρίστες, οι οποίοι μόλις πρόσφατα άρχισαν να επιστρέφουν σε μεγάλους αριθμούς μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Με πληροφορίες από CNN
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v