Έρχεται το «ματωμένο φεγγάρι» με ολική έκλειψη

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου θα σημειωθεί ολική έκλειψη Σελήνης, το γνωστό κι αγαπημένο σε όλους μας «Ματωμένο Φεγγάρι».
Έρχεται το «ματωμένο φεγγάρι» με ολική έκλειψη
Το «ματωμένο φεγγάρι» θα έρθει να μας βρει τη Δευτέρα 16 Μαΐου όταν και θα σημειωθεί
η ολική έκλειψη της Σελήνης. Πρόκειται για ένα κοσμικό φαινόμενο το οποίο θα προκληθεί λόγω της έκλειψης. Όπως δηλώνουν οι επιστήμονες, η σελήνη θα περάσει στη σκιά της γης, κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου να φαίνεται στον ουρανό ένα «ματωμένο» φεγγάρι.

Αυτή τη φορά η ολική έκλειψη της Σελήνης θα είναι ορατή από περιοχές της Αμερικής, της Ανταρκτικής, της Ευρώπης, της Αφρικής και του ανατολικού Ειρηνικού. Παράλληλα, θα σημειωθεί και μια δακτυλιοειδής έκλειψη η οποία θα είναι ορατή από τη Νέα Ζηλανδία, την ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Με βάση όσα δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο Time and Date, η μερική έκλειψη θα ξεκινήσει στις 16 Μαΐου στις 05:30 ώρα Ελλάδος. Ωστόσο το «ματωμένο φεγγάρι» θα κορυφωθεί στις 16 Μαΐου στις 07:30 ώρα Ελλάδος. Πρόκειται για την πρώτη από τις δύο σεληνιακές εκλείψεις του 2022. Η επόμενη θα σημειωθεί στις 8 Νοεμβρίου 2022 και θα είναι εν μέρει ορατή από την Ασία, την Αυστραλία, τη Βόρεια Αμερική, τμήματα της βόρειας και ανατολικής Ευρώπης, την Αρκτική και το μεγαλύτερο μέρος της Νότιας Αμερικής.

Αν τώρα θέλεις να παρακολουθήσεις την ολική έκλειψη μπορείς να συντονιστείς με τον ιστότοπο TimeandDate.com οποίος αναμένεται να ξεκινήσει τη μετάδοση της έκλειψης στις 04:00 ενώ σχεδιάζει να μεταδώσει ολόκληρο το γεγονός εφόσον φυσικά ο καιρός το επιτρέψει.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v