Το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους προσαυξάνεται αν δεν καταβληθεί εμπρόθεσμα

Διευκρινίσεις για το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών έδωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους προσαυξάνεται αν δεν καταβληθεί εμπρόθεσμα
Περαιτέρω διευκρινίσεις για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών το οποίο επιβάλλεται από χθες Δευτέρα, έδωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Η ΑΑΔΕ θα εκδίδει και θα βεβαιώνει σε μηνιαία βάση τα πρόστιμα, ενώ ταυτόχρονα θα παίρνει τον κατάλογο και θα κάνει τον καταλογισμό στις 16 του κάθε μήνα. Για την πρώτη φορά η διαδικασία  θα γίνει έως τέλος Ιανουαρίου.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Πιτσιλής, το πρόστιμο θα εμφανίζεται στο taxisnet στην κατηγορία των οφειλών και οι πολίτες θα μπορούν να δουν εάν τους έχει επιβληθεί πρόστιμο στο emvolio.gov.gr.

Για την καθυστέρηση της πληρωμής του, θα επιβάλλεται προσαύξηση, ωστόσο για την πληρωμή του προστίμου δεν θα γίνεται παρακράτηση από τον μισθό ή την σύνταξη.

Η ενημέρωση των πολιτών θα γίνεται μέσω της ψηφιακής πύλης myaade

Για την αντιμετώπιση ειδικών περιπτώσεων που χρήζουν εξέτασης, οι πολίτες θα μπορούν μέσω του Taxis να υποβάλλουν αίτημα ένστασης που θα εξετάζεται από τις υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι από το μέτρο εξαιρούνται:

-Όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα 180 ημερών από τη νόσηση

-Όσοι έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ' οίκον και δεν έχει γίνει ακόμη εμβολιασμός

-Όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό. Η καταχώρηση του εμβολιασμού τους γίνεται μέσω της ιστοσελίδας anagnorisi.emvolio.gov.gr

-Όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v