Μπλόκο για ανεμβολίαστους και σε εξωτερικούς χώρους εξετάζει η κυβέρνηση

Την Τρίτη αναμένονται ανακοινώσεις για νέα μέτρα, τα οποία θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους. Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες.
Μπλόκο για ανεμβολίαστους και σε εξωτερικούς χώρους εξετάζει η κυβέρνηση
Παρά το γεγονός ότι κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον δεν έχει ακόμα εντοπιστεί στην Ελλάδα, η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού έχει σημάνει συναγερμό τόσο στο πολιτικό όσο και στο επιστημονικό επιτελείο της χώρας. Έτσι, αύριο Τρίτη 30/11 αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών.

Τα μέτρα θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους, με το πρώτο από αυτά να είναι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το Mega, η απαγόρευση πρόσβασής τους και στους ανοιχτούς χώρους της εστίασης, όπου μέχρι τώρα μπορούσαν να καθίσουν με την επίδειξη rapid test.

Το δεύτερο μέτρο που αναμένεται να ανακοινωθεί είναι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι να χρειάζονται τρία, αντί για δύο rapid test την εβδομάδα για να πάνε στις δουλειές τους. Είναι επίσης πιθανό να επιστρέψει η υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης, «ίσως χρειαστούν τοπικοί περιορισμοί τις επόμενες δύο εβδομάδες, ώστε να μην έχουμε μετάδοση τα Χριστούγεννα». Όπως σημείωσε ο ίδιος, «ο μόνος δείκτης που ανεβαίνει είναι οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι» ενώ «οι εισαγωγές αφορούν κυρίως ανθρώπους άνω των 60 και στις ΜΕΘ άνω των 70 ετών, η πλειονότητα των οποίων είναι ανεμβολίαστοι».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v