Μεγάλες αλλαγές που θα κάνουν τη ζωή σου καλύτερη

Έχεις αρχίσει να βαριέσαι οικτρά και θέλεις κάτι να αλλάξει. Δυστυχώς, αν ισχύει αυτό οι μικρές αλλαγές δεν αρκούν.
Μεγάλες αλλαγές που θα κάνουν τη ζωή σου καλύτερη
Ξυπνάς το πρωί, ετοιμάζεις το πρωινό σου, πίνεις τον καφέ σου και φεύγεις για δουλειά. Ίσως μετά τη δουλειά να πας ένα γυμναστήριο ή για μια μπίρα. Επιστρέφεις σπίτι, βλέπεις δύο-τρία επεισόδια από τη σειρά που ξεκίνησες και πέφτεις για ύπνο. Αυτό σε λούπα όλο τον χρόνο, με εξαίρεση τις διακοπές σου. Μπορεί και να σου άρεσε αν ήσουν άνθρωπος της συνήθειας, ωστόσο για να διαβάζεις ήδη αυτή τη γραμμή, μάλλον δεν είσαι. 

Οι μικρές αλλαγές δε θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις τη ζωή σου· ας είμαστε ειλικρινείς. Αν
"βαριέσαι τη ζωή σου" πρέπει να κάνεις κάτι δραστικό. 

Ξεκίνα μεταπτυχιακό. Όχι στην Ελλάδα, στο εξωτερικό. Εδώ θα το πάρεις, θα το κορνιζάρεις και θα το κοιτάς αντί για τον τοίχο όταν βαριέσαι. Στο εξωτερικό αυξάνονται οι πιθανότητες να σε πάρουν κάπου μετά να δουλέψεις.

Μετακόμισε. Αναλογίστηκες μήπως ο λόγος που βαριέσαι είναι η περιοχή που μένεις; Μήπως θα ήθελες να πας κάπου πιο κεντρικά για να είσαι κοντά σε μπαρ και πολυκοσμία ή κάπου πιο ήσυχα;

Μετακόμισε στο εξωτερικό. Ακόμα μεγαλύτερη αλλαγή, ακόμα περισσότερες προοπτικές.

Να κόψεις το κάπνισμα. Χρειάζεται να αιτιολογήσουμε;

Να υιοθετήσεις ένα σκυλάκι. Μεγάλη ευθύνη, τόση αγάπη. 

Να διώξεις τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σου. Ίσως φοβάσαι να μείνεις μόνος, αλλά αν το πάρεις απόφαση και πάρεις μία απόσταση θα σου αλλάξει η ζωή.

Να ξεκινήσεις ένα μουσικό όργανο; Είναι δύσκολο; Ναι. Αποτελεί πρόκληση; Ναι. Οι μεγάλες προκλήσεις θα σε γεμίσουν ζωντάνια; Εννοείται.

Να αλλάξεις εντελώς χρώμα μαλλιών. Σίγουρα θα νιώσεις άλλος άνθρωπος.

Να αλλάξεις καριέρα. Οκ, δε λέμε να κάνεις στροφή 180 μοιρών. Μπορείς να βρεις κάτι συναφές με την παρούσα δουλειά σου. Ή, και κάτι εντελώς άσχετο σαν την κοπέλα εδώ

Κάνε παιδί. Σε καμία περίπτωση δεν σου προτείνουμε να κάνεις παιδί επειδή βαριέσαι, αλλά αν πάντα ήθελες και φοβόσουν ίσως ήρθε η ώρα να το τολμήσεις.

Κόψε το κρέας. Καλό στον πλανήτη θα κάνεις, ίσως νιώσεις και πιο υγιής -τουλάχιστον αυτό δηλώνει μεγάλη μερίδα ανθρώπων που κόβουν το κρέας.

Ξεκίνα κάτι που θα αλλάξει εντελώς τη ρουτίνα του σαββατοκύριακου σου. Πχ. Αν το Σάββατο είναι μέρα εξόδου, άλλαξε τα πάντα. Μετάτρεψε το Σάββατο σε ημέρα πεζοπορίας. Ή μέρα kitesurfing. Ή ό,τι θέλεις εσύ.

Πειραματίσου σεξουαλικά -όπως μπορεί να το φαντάζεσαι εσύ. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να ανακαλύψεις. Και δεν εννοούμε να κάνεις το σεξ πιο spicy με τον σύντροφό σου. Εννοούμε να δοκιμάσεις κάτι εντελώς διαφορετικό.

Ακολούθησε το ένστικτό σου. Αν έχεις κάποια χρήματα στην άκρη και ήθελες πάντα να παράγεις τη δική σου μπίρα, κάν’ το. Θέλεις να φτιάξεις τη δική σου κολεξιόν με ρούχα; Αν έχεις γούστο και μπορείς, τόλμησέ το. Θέλεις να πάρεις ένα ψαροκάικο και να πουλάς ψάρια; Μαζί σου. Σίγουρα υπάρχει κάποια εξατομικευμένη αλλαγή για εσένα η οποία μπορεί να διαφοροποιήσει τη ζωή σου.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v