Αναπάντεχοι τρόποι να κάνεις καλό στον πλανήτη

Κινείσαι με ποδήλατο, ανακυκλώνεις, κλείνεις τα φώτα, αλλά οικολογικά προφυλακτικά δεν έχεις πάρει ακόμα έτσι δεν είναι;
Αναπάντεχοι τρόποι να κάνεις καλό στον πλανήτη
Η προστασία του περιβάλλοντος περνάει από τα χέρια μας και οφείλουμε να κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να τη βγάλει η Γη μας καθαρή.

Πέρα από τους κλασικούς όμως που σίγουρα γνωρίζεις (ανακύκλωση, οικονομία σε ρεύμα κτλ.), υπάρχουν και μερικοί πιο ιδιαίτεροι τρόποι για να συμβάλεις στη βιωσιμότητα του πλανήτη, που ίσως δεν σου πέρασαν από το μυαλό.

Μεταμόρφωσε το παλιό σου μπλουζάκι σε τσάντα

Βαρέθηκες να το φοράς, μπορείς εύκολα να το κάνεις μια επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα και να διατηρήσεις το στιλ σου, ενώ ταυτόχρονα βοηθάς στη βιωσιμότητα των υλικών. Δες πώς θα το κάνεις με αυτό το αναλυτικό βίντεο στο Youtube.



Τακτοποίησε το Inbox σου

Έχουν τα mails επιπτώσεις στο περιβάλλον. Φυσικά και έχουν, ένα και μόνο mail μπορεί να εκπέμψει έως και 10 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα.  Κάνε λοιπόν μια εκκαθάριση και πάτα unsubscribe από λίστες που δεν σε ενδιαφέρουν πια.

Μην κρίνεις από την όψη

Είμαστε όλοι ένοχοι επειδή είμαστε επιλεκτικοί στα φρούτα και τα λαχανικά που τρώμε. Παίζει ρόλο και η εμφάνιση σε αυτό: για παράδειγμα, πολύς κόσμος αποφεύγει να καταναλώσει φρούτα ή λαχανικά που έχουν «μελανιές» και τα πετάει. Πού καταλήγουν τα φαγητά όταν «πεθαίνουν» ή όταν δεν καταναλώνονται; Σίγουρα δεν πάνε στον παράδεισο κι αυτό κοστίζει σε χρήμα και κυρίως σε ποιότητα ζωής, γιατί υπονομεύει το φυσικό περιβάλλον, την υγεία και το μέλλον σου.

Πλύνε τα χέρια σου με κρύο νερό

Δεν είναι ανάγκη κάθε φορά που πλένεις τα χέρια σου να χρησιμοποιείς ζεστό νερό. Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνεις ενέργεια και αν όλοι το κάναμε αυτό τότε ο πλανήτης θα ήταν κάπως καλύτερος χάρη στην εξοικονόμηση. Ταυτόχρονα, όσο περιμένεις να ζεσταθεί το νερό περνούν μερικά δευτερόλεπτα, στα οποία γίνεται σπατάλη.

Πάρε ένα συρραπτικό χωρίς σύρμα

Ναι, υπάρχει και ναι, είναι άκρως οικολογικό μιας και δεν συμβάλλει στην συσσώρευση μεταλλικών απορριμμάτων. Επίσης, σου γλιτώνει χρήματα από το να αγοράζεις ανταλλακτικά.  Δες αυτό εδώ, για παράδειγμα, το οποίο έχει μεταλλικές άκρες, ώστε, πιέζοντας τις γωνίες των εγγράφων, αυτό να τις "συρράφει" χωρίς κάποιο σύρμα. 

Κάνε ασφαλές (και οικολογικό) σεξ

Καλά τα προφυλακτικά, αλλά στην πλειοψηφία τους παρασκευάζονται από μη οικολογικά βιώσιμες πρώτες ύλες. Τι εναλλακτικές έχεις ώστε να μην γ***σεις το περιβάλλον; Οικολογικά προφυλακτικά, φυσικά. Να, όπως αυτά εδώ. Η ίδια εταιρεία κυκλοφορεί και οικολογικά ταμπόν, καθώς και λιπαντικά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v