Νέο Honda HR-V: Oδηγική απόλαυση και άνεση

Η επόμενη γενιά του HR-V της Honda, του δημοφιλούς SUV της μάρκας, εξελίχθηκε μηχανολογικά με έμφαση στη μεγιστοποίηση της οδηγικής απόλαυσης και της άνεσης.
Νέο Honda HR-V: Oδηγική απόλαυση και άνεση

Συγκριτικά με τον προκάτοχό του, έχει πιο άκαμπτη δομή αμαξώματος και επωφελείται από τις εκτενείς βελτιώσεις στην ανάρτηση, το σύστημα διεύθυνσης και το σύστημα πέδησης. Ως αποτέλεσμα, ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια στις εντολές του οδηγού, και προσφέρει μία πιο ασφαλή, πιο ικανοποιητική και πιο άνετη οδηγική εμπειρία.

Μόνο υβριδικό

Διατίθεται αποκλειστικά ως υβριδικό και έχει κατασκευαστεί για να συνδυάζει υψηλή οδηγική απόλαυση με άμεση απόκριση και αποδοτική λειτουργία. Το σύστημα κίνησης e:HEV με δύο ηλεκτροκινητήρες (hybrid electric vehicle), γνωστό και από το πρόσφατα λανσαρισμένο Jazz, επωφελείται από τις βελτιώσεις που έχουν σημειωθεί κατά τη διάρκεια των 20 χρόνων εξέλιξης της υβριδικής τεχνολογίας της Honda. Πριν χρησιμοποιηθεί στο HR-V, προηγήθηκαν αρκετές βελτιώσεις για την αντιστάθμιση του μεγαλύτερου μεγέθους και βάρους του SUV έναντι του Jazz. Η ισχύς και η ροπή έχουν αυξηθεί σε 131 ίππους και 25,6 χλγμ. αντίστοιχα, ενώ η τελική σχέση μετάδοσης έχει μειωθεί για καλύτερες επιδόσεις.

Ισχυρή μπαταρία

Η μπαταρία έχει υψηλότερο επίπεδο ενεργειακής πυκνότητας. Ο αριθμός των κυψελών στη μπαταρία έχει αυξηθεί κατά 25%, από 48 κυψέλες στο Jazz e:HEV σε 60. Αυτή η αυξημένη χωρητικότητα μπαταρίας επιτρέπει στο HR-V να έχει χαρακτηριστικά οδήγησης SUV. Η μπαταρία κρίθηκε ως το ιδανικό μέγεθος καθώς όχι μόνο επιτρέπει αυξημένη απόδοση, αλλά είναι επίσης αρκετά συμπαγής ώστε να μην επηρεάζει τον εσωτερικό χώρο και επιτρέπει στο HR-V να έχει επίπεδο δάπεδο.

Οι μηχανικοί της Honda ανέλυσαν επίσης κάθε τομέα της οδηγικής εμπειρίας για να βελτιστοποιήσουν τη δυναμική συμπεριφορά. Η προσοχή στη λεπτομέρεια απέφερε αύξηση της στρεπτικής ακαμψίας και στιβαρότητας της κολόνας του τιμονιού, ώστε να επιτυγχάνεται πιο ομαλή αίσθηση στις αλλαγές κατεύθυνσης. Η είσοδος στις στροφές είναι πιο άμεση, ενώ η συνολική αίσθηση κατά τη διάρκεια των ελιγμών είναι πολύ πιο γραμμική συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά HR-V και εμπνέει αυτοπεποίθηση χάρη στη σταθερή και προβλέψιμη οδική συμπεριφορά.

Η ανάρτηση προσφέρει επίσης ταχύτερη απόκριση, με μειωμένες τριβές ακόμα και στις πιο ελαφριές κινήσεις του τιμονιού, συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο.



Αξιόπιστη πέδηση

Ένα ισχυρό σύστημα φρένων προσφέρει αξιόπιστη πέδηση με αεριζόμενους εμπρός δίσκους 293 χιλ. και συμπαγείς δίσκους 282 χιλ. πίσω. Επιπρόσθετα, ένα ειδικό ηλεκτρικό σερβόφρενο σε συνδυασμό με το σύστημα e:HEV ελέγχει ομαλά την υδραυλική αλλά και αναγεννητική πέδηση ώστε να επιτυγχάνεται ομαλή αίσθηση φρεναρίσματος. Επιπλέον, το πεντάλ φρένου του HR-V έχει τοποθετηθεί με αυστηρά εργονομικά κριτήρια, μειώνοντας τη κόπωση του οδηγού σε μεγάλες αποστάσεις.

Η ολοκληρωμένη φιλοσοφία της Honda στη διαχείριση των χαρακτηριστικών NVH (Θόρυβοι, Κραδασμοί & Τραχύτητα) επεκτείνεται τόσο στη μείωση των αλλαγών της ηχητικής πίεσης κατά την εκκίνηση του κινητήρα στη μετάβαση από την ηλεκτροκίνηση όσο και στην καταστολή του θορύβου σε υψηλότερες ταχύτητες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v