Σχολές οδηγών πήραν προκαταβολές και εξαφανίστηκαν (βίντεο)

Οι συνθήκες της πανδημίας έδωσαν γόνιμο έδαφος για απάτες σε αρκετές σχολές οδηγών, αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ.
Σχολές οδηγών πήραν προκαταβολές και εξαφανίστηκαν (βίντεο)
Παρκάρισμα, οπισθογωνία, ξεκίνημα σε ανηφόρα, παράβολα, προκαταβολή για καρτέλες και μετά… πιστόλα. Όπως φαίνεται, η πανδημία έδωσε λαβή σε αρκετούς επιτήδειους καθηγητές σχολών οδήγησης, οι οποίοι ζητούσαν χρήματα από τους ανυποψίαστους πολίτες τα οποία δεν επέστρεψαν ποτέ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ένας ιδιοκτήτης σχολής οδήγησης στην Αττική εισέπραττε τις προκαταβολές για όλη την περίοδο που δεν γίνονται μαθήματα λόγω καραντίνας και μετά γινόταν καπνός.

«Μου είπε να του δώσω έναν λογαριασμό ΙΒΑΝ και να περιμένω 10 μέρες, οι 10 μέρες έγιναν ένας μήνας, και μετά μου έκανε φραγή και δεν ξανασήκωσε ποτέ το τηλέφωνο. Ούτε μου έφτιαξε τις καρτέλες, ούτε πλήρωσε τα παράβολα. Είχα δώσει 300€ συν προκαταβολή», καταγγέλλει στην ΕΡΤ ο κ. Κώστας Αποστόλου.

Στα νύχια των επιτήδειων έπεσε και μια 20χρονη, η οποία παρά τις υποσχέσεις ότι θα πάρει τα χρήματά της πίσω, εδώ και ενάμιση χρόνο, ακόμη περιμένει.

«Μας είχε πει πως θα μας κάνει μια γερή έκπτωση. Γραφείο είχε, γραμματέα είχε και του δείξαμε εμπιστοσύνη. Του δώσαμε 300€ προκαταβολή και έκτοτε ψάχνουμε να τον βρούμε», ανέφερε η ίδια στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου εκπαιδευτών οδήγησης Άρης Ζωγράφος, γνωρίζει ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει ανάλογες καταγγελίες και ζητά να γίνονται έλεγχοι από την πολιτεία.

Οι σχολές χαμηλού κόστους και μηδενικής εκπαίδευσης πολλαπλασιάζονται γιατί δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από την Πολιτεία, τι υπηρεσίες παρέχουν», αναφέρει ο κ. Άρης Ζωγράφος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης.

Δείτε το βίντεο:

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v