Παγώνη: Με μάσκες και την άνοιξη του 2022

«Μπορεί να δούμε και παιδιά στις ΜΕΘ» λέει η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, εκφράζοντας την ανησυχία της για το ότι ο ιός «μας νίκησε».
Παγώνη: Με μάσκες και την άνοιξη του 2022
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για μία ακόμα φορά η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Σήμερα, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και το τι μέλλει γενέσθαι με την πανδημία.

«Φοβόμαστε όσο δεν φαντάζεστε» δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως τα αποτελέσματα του ανοίγματος των σχολείων θα τα δούμε σε είκοσι μέρες. «Μπορεί να δούμε και παιδιά στις ΜΕΘ», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τον εμβολιασμό των παιδιών, η κ. Παγώνη σημείωσε πως ένα 21% των παιδιών 15-17 ετών είναι εμβολιασμένο, ενώ για τις ηλικίες 12-15 το αντίστοιχο ποσοστό είναι 13%. Η ίδια πρότεινε να τοποθετηθούν συνεργεία εμβολιασμού στα σχολεία.

Σχετικά με την επόμενη μέρα της πανδημίας, η κα Παγώνη μίλησε για δύσκολο τρίμηνο μέχρι το τέλος τους έτους, ενώ αποκάλυψε πως θα συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες και την άνοιξη του 2022.

Συγκεκριμένα, είπε πως η μετάλλαξη Δέλτα άλλαξε τα δεδομένα, ενώ σε συνδυασμό με τον κίνδυνο εμφάνισης νέων μεταλλάξεων και την απόσταση που υπάρχει από το χτίσιμο του τείχους ανοσίας, δεν θα μας επιτραπεί να χαλαρώσουμε σύντομα: «Ο ιός μάς νίκησε τον Αύγουστο λόγω της μετάλλαξης Δέλτα», τόνισε.

Σχετικά με την τρίτη δόση του εμβολίου, η κ. Παγώνη είπε πως εκτός από τους ανοσοκατασταλμένους, θα χρειαστεί να τη λάβουν μέσα στον επόμενο μήνα και οι υγειονομικοί, όπως και όσοι είναι πάνω από 60 ετών.

Τέλος, σχολίασε το φαινόμενο των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού που παρουσίασαν ορισμένοι υγειονομικοί, λέγοντας: «Είναι κρίμα όταν οι υγειονομικοί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό επί ενάμιση χρόνο, κάποιοι να παίρνουν πλαστά πιστοποιητικά από τη Βουλγαρία. Είναι πάνω από 200 άτομα. Διέπραξαν απάτη και πρέπει να χάσουν τη δουλειά τους. Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να γίνουν γρήγορα».

Με πληροφορίες από το Euro2day.gr 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v