Δωρεάν μετακίνηση για την κηδεία του Μίκη στα Χανιά

Σε μία συμβολική της κίνηση η κοινοπραξία ΑNEK Lines – Blue Star Ferries, ανακοίνωσε πως δε θα χρεώσει αντίτιμο σε όσους επιθυμούν να παρευρεθούν στην κηδεία.
Δωρεάν μετακίνηση για την κηδεία του Μίκη στα Χανιά
Οι επιβάτες που θα ταξιδέψουν για την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη δε θα πληρώσουν αντίτιμο για το εισιτήριο τους με προορισμό τα Χανιά την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κοινοπραξίας ΑΝΕΚ LINES – BLUE STAR FERRIES.

Σε μία συμβολική κίνηση-φόρο τιμής στον μεγάλο εκλιπόντα η κοινοπραξία ανήρτησε σήμερα ανακοίνωση πως την Τετάρτη 8/9 οι επιβάτες θα ταξιδέψουν δωρεάν από Πειραιά προς Σούδα και θα μπορούν να επιστρέψουν χωρίς αντίτιμο την Πέμπτη 9/9, ανάλογα πάντα με τη διαθεσιμότητα.

Η ανακοίνωση:

 «Η Οικουμένη, η Ρωμιοσύνη, η Κρήτη, τα Χανιά αποχαιρετούν τον "Γίγαντα" με το τεράστιο έργο. Τον "μουσικό γητευτή" των λαών που όταν άνοιγε τα πελώρια χέρια του, για να διευθύνει όπου Γης, ξεσήκωνε και παρέσυρε τον κόσμο (ακόμα και αυτούς που δεν ήξεραν τη γλώσσα των τραγουδιών του) στον δικό του μελωδικό, ερωτικό, επαναστατικό κόσμο, ως άλλος Καζαντζακικός Ζορμπάς. Περήφανοι ως Έλληνες για τη μουσική παρακαταθήκη ενός ογκόλιθου που "πάντρεψε" αξεπέραστα το λαϊκό τραγούδι με την ποίηση και κατέδειξε σε όλο τον κόσμο ότι ελληνισμός σημαίνει πολιτισμός, αποχαιρετούμε τον Μίκη με τη βεβαιότητα ότι Ναι: Αιωνία θα είναι η Μνήμη του».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v