Με μέτρο η κατανάλωση ρεύματος σήμερα, να αντέξει το δίκτυο

Κλιματιστικό στους 26 βαθμούς και αποφυγή πλυντηρίων, φούρνων και λοιπών ηλεκτροβόρων συσκευών μεταξύ 13.00-15.00 και 18.00-22.00.
Με μέτρο η κατανάλωση ρεύματος σήμερα, να αντέξει το δίκτυο
Κορύφωση του καύσωνα αναμένεται σήμερα και τις επόμενες μέρες, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 47 βαθμούς και το δίκτυο του ηλεκτρικού ρεύματος να δοκιμάζεται. Καθώς οι θερμές αέριες μάζες που έρχονται από την Αφρική εντείνονται μέχρι την Πέμπτη, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν όσο είναι δυνατόν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, ειδικά τις ώρες αιχμής (13:00-15:00 και 18:00-22:00).

«Οι συνθήκες για το ηλεκτρικό σύστημα είναι πρωτοφανείς, καθώς η κατανάλωση τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών. Για τον λόγο αυτόν, ο συντονισμός των αρμόδιων φορέων και των ηλεκτροπαραγωγών σε ανώτατο επίπεδο είναι επιβεβλημένος για να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη τροφοδότηση των καταναλωτών καθ' όλη τη διάρκεια του ακραίου φαινομένου», σημειώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, οι οδηγίες του Υπουργείου προς τους πολίτες ζητούν να:

- Αποφεύγουν τη χρήση των ηλεκτροβόρων συσκευών (πλυντήριο, φούρνος, θερμοσίφωνας κ.λπ.) και να τη μεταθέτουν κατά τις λοιπές ώρες (εκτός αιχμής).

- Ρυθμίζουν τη θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.

- Να μην ξεχνούν τα φώτα αναμμένα σε χώρους που δεν χρησιμοποιούν και να περιορίζουν τη χρήση τους.

Οδηγίες αυτοπροστασίας από την Πολιτική Προστασία

Τις ημέρες μέχρι την Παρασκευή 6 Αυγούστου, συνιστάται στους πολίτες:

- Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

- Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.

- Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.

- Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v