Οι πιο περίεργοι επιβάτες που συναντάς στο πλοίο

Ο «αρίδας», ο «πάτερ φαμίλιας», ο «διπλοθεσίτης» και τα άλλα ενοχλητικά παιδιά που συναντάμε όταν ταξιδεύουμε με πλοίο.
Οι πιο περίεργοι επιβάτες που συναντάς στο πλοίο
Μετά από άπειρες ώρες δουλειάς κι υπομονής, έφτασε επιτέλους η ώρα που περίμενες από την αρχή της χρονιάς. Οι καλοκαιρινές διακοπές σου είναι προ των πυλών. Φέτος, επέλεξες νησί και βρίσκεσαι ένα πλοίο και κάποιες ώρες μακριά από τον προορισμό σου. Όλα βαίνουν καλώς και κανείς δεν πρόκειται να σου χαλάσει τη διάθεση. Για την ακρίβεια σχεδόν κανείς μιας και όταν αποφάσισες να ταξιδέψεις ακτοπλοϊκώς ήξερες εκ των προτέρων, ότι μπορεί να πέσεις δίπλα σε κάποιον από τους πιο ενοχλητικούς επιβάτες που θα πετύχεις στα πλοία της γραμμής

Ο «αρίδας»

Ο «αρίδας» είναι η χαρακτηριστική περίπτωση επιβάτη που απλώνει την αρίδα του στα πλοία της γραμμής πιάνοντας τρεις πολυθρόνες και 2 καναπέδες μέχρι να βολευτεί. Μαζί του κουβαλά ολόκληρη προίκα σε σετ βαλιτσών και σακιδίων η οποία καθιστά αδύνατη την πρόσβαση σου σε μια ελεύθερη θέση. Εννιά στις δέκα λαγοκοιμάται πριν ξεκινήσει ακόμη ο απόπλους του πλοίου, φορώντας ακουστικά στα αυτιά του τα οποία είναι εκπαιδευμένα κι αγνοούν τα μπινελίκια των συνεπιβατών του.

Ο «ταβλαδόρος»

Δεν θα πούμε ψέματα. Είναι δύσκολο ένα επτάωρο ή οκτάωρο ταξίδι με το πλοίο, μιας και κάτι πρέπει να κάνεις όλες αυτές τις ώρες για να μην πιαστεί ο απαυτός σου. Άλλοι βλέπουν ταινίες, άλλοι διαβάζουν βιβλία και περιοδικά κι άλλοι προσπαθούν να πάρουν τον ύπνο του δικαίου. Υπάρχουν κι αυτοί που παίζουν επιτραπέζια. Όλα καλά μέχρι εδώ θα μας πεις. Έλα όμως που ανάμεσα τους υπάρχει κι ο ταβλαδόρος ο οποίος θέλει να πάρει τη μεγάλη ρεβάνς στις πόρτες και χτυπά τα πούλια λες κι είναι χταπόδι στα βράχια. Συν τοις άλλοις κραυγάζει σε κάθε καλή ζαριά και καταριέται την τύχη του, όταν τον κερνά ασσόδυο.

Ο πάτερ φαμίλιας

Αρχικά πριν μας την πέσεις στα σχόλια να σου πούμε ότι οι πατεράδες αυτής της γης έχουν και τη συμπάθεια και την αγάπη μας. Ωστόσο ο πάτερ φαμίλιας είναι μια εκδοχή του που αποφεύγουμε ειδικά στα πλοία. Σέρνει μαζί του τουλάχιστον τρία κουτσούβελα απροσδιορίστου ηλικίας κι όλο του το βιος σε καμιά δεκαριά βαλίτσες. Σε πατάει με αυτές, σε ξαναπατάει και σπάνια ζητά συγγνώμη γιατί δεν βλέπει ποιον πατά κουβαλώντας τόσες βαλίτσες.

Έχει απαυδήσει από το διαρκές πέρα δώθε των παιδιών του για αυτό κι έχει αφήσεις στη μοίρα τους τους υπόλοιπους επιβάτες, όσο εκείνα χοροπηδάνε ξυπόλητα στους καναπέδες, σου δείχνουν τα παιχνίδια τους, δαγκώνουν μαξιλάρια και κλαίνε γιατί τελείωσε η Πέπα στο τάμπλετ. Ο πάτερ φαμίλιας μονολογεί παιδιά είναι και διαβάζει αθλητική εφημερίδα.

Ο διπλοθεσίτης

Θα μιλήσουμε τώρα στο ψυχαναγκαστικό κομμάτι του εαυτού σου, το οποίο θέλει ορισμένα πράγματα να γίνονται με τη σειρά. Για αυτό αναζητά σιωπηλά την αναγραφόμενη στον εισιτήριο θέση του σε όλο το πλοίο. Εκεί για κακή σου τύχη θα βρεις τον διπλοθεσίτη να κάθεται στη θέση του και να σου λέει έλα μωρέ άδειο είναι το πλοίο κάτσε όπου θες πιέζοντας προς έκρηξη τα νευροφυτικά σου κύτταρα. Λες να δώσεις τόπο στην οργή και κάθεσαι δύο θέσεις παραπέρα, μέχρι να πέσεις μούρη με μούρη στον όχι και τόσο ευγενικό κύριο που του πήρες τη θέση. Κακούργε διπλοθεσίτη εσύ τα φταις όλα.

Ο γκρινιάρης

Πρόκειται ίσως για τον πλέον ενοχλητικό τύπο επιβάτη. Γκρινιάζει επί παντός επιστητού. Αρχικά με τις ουρές, μέχρι να μπει στο πλοίο, έπειτα γιατί δεν έχει χώρο να βάλει τη βαλίτσα του. Μετά γιατί οι καλές θέσεις είναι πιασμένες και ο κλιματισμός έχει κάνει το καράβι, ψυγείο. Έπειτα θα διαμαρτυρηθεί για τις ακριβές τιμές του κυλικείου που δεν έχει κασερόπιτα, ενώ θα τα ψάλλει σε κάθε υπεύθυνο γιατί κουνάει ο σκυλοπνίχτης που χρυσοπλήρωσε κι ανακατεύεται.

Ο «σκουπιδέιτορ»

Σαν άλλος Σβατζενέγκερ αντί να μοιράζει πόνο και Badass ατάκες ο σκουπιδέιτορ κυκλοφορεί και πετά δεξιά κι αριστερά τα σκουπίδια του. Σβήνει τις γόπες στο κατάστρωμα και τις πετά στη θάλασσα, γιατί δεν βλέπει πουθενά τασάκι, ενώ παρατά τα αποφάγια του κοινή θέα μιας και είναι δουλειά του προσωπικού να τα μαζέψει. Παρότι έχουμε πανδημία με χιλιάδες κρουσματα καθημερινά φοράει τη μάσκα κατοσάγονα γιατί τον πνίγει, μασώντας λιόσπορους που βρήκε δυστυχώς στο κυλικείο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v